Ciudațeniile alegerilor locale din septembrie 2020. Localități unde scrutinul se organizează degeaba

Ultima actualizare:

    În 75 de localități actualii primari vor fi singuri pe buletinul de vot
În 75 de localități actualii primari vor fi singuri pe buletinul de vot

Mai sunt 21 de zile până la data alegerilor locale dar în unele localități se știe deja cine va fi primar. Cum este posibil? Există în România 75 de localități unde la alegeri va participa un singur candidat la funcţia de primar - primarul în funcţie.

Potrivit antena3.ro, organizaţia non-guvernamentală Expert Forum a lansat o platformă online, în care a adunat toţi candidaţii pentru funcţiile de primari, preşedinţi de consilii judeţene şi consilieri locali sai judeţeni. Cum legea alegerilor nu prevede desemnarea automată a câştigătorului acolo unde există un singur candidat, procesul electoral se va desfăşura la fel ca în localităţile unde sunt doi sau mai mulţi competitori. În Timiş, în Checea, o localitate aflată la nici 20 de kilometri de graniţa cu Serbia, localnicii îl vor avea pe buletinul de vot la funcţia de primar doar pe Daniel Florea, actual primar din partea PNL. Pentru că este sigur că va câștiga, Florea nici nu își va face campanie, el va folosi perioada pentru a se odihni.”O sa imi iau concediu și acasă. Ideea e că, in afara de primarie, mai sunt si agricultor si trebuie sa imi pregatesc magaziile de recoltat de porumb. Asta o sa fac", a declarat Florin Daniel Florea, primarul din Checea, pentru opiniatimisoarei.ro.

O femeie, primarul fără contracandidat din Constanța

Gabriela Iacobici din partea PSD conduce destinele localităţii Grădina din județul Constanța încă din 2008. Preşedintele PNL Constanţa Bogdan Huţucă a declarat că localitatea Grădina este fief PSD, iar oamenilor le-ar fi frică să voteze cu altcineva. De partea cealaltă, primăriţa este mulțumită de ce a realizat în cele trei mandate de până acum și consideră faptul că nu are contracandidați drept o dovadă”că este cea mai bună”.

Moldova, zona cu cei mai mulţi candidaţi unici

Iată două exemple. În comuna Mălini, din Suceava, primarul PNL Petru Nistor este singura opţiune a localnicilor pe buletinul de vot. Asta înseamnă că are nevoie de un singur vot pentru a câştiga - votul lui. În județul Vaslui, Silviana Bahrim, primarul PSD al localităţii Vutcani va candida și ea de una singură. Este însă obișnuită: și în 2016 a concurat de una singură, după ce celelalte partide nu au găsit un om care să candideze împotriva ei.

Citiți și

Cine este Nicuşor Dan, candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei

Alegeri Locale 2020. Infracțiuni electorale. Ce sunt și cum se pedepsesc

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net