Ciudățenii alegeri locale 2020. De la bătălia între frați la primăria câștigată la un vot

ortisoara-4.jpg

Comuna Ortisoara din Timiș
Comuna Ortisoara din Timiș este singurul loc din România unde se va organiza turul doi al alegerilor locale
Foto: renasterea.ro
Citeste tot despre: 

Alegerile locale din 2020 s-au terminat dar rezultatele continuă să facă valuri. Unde a fost lupta cea mai strânsă, unde a fost cea mai mare diferenta de voturi, unde se organizeaza înca un tur al alegerilor si unde a ieșit cel mai tânăr primar îți spuen Click!

Alegerile locale din 27 septembrie s-au desfășurat într-un singur tur de scrutin. Există însă, o localitate în România unde în mod excepțional se va oganiza și un al doilea tur de scrutin. Este vorba de comuna Ortisoara din judetul Timiș, unde doi candidați din au obținut același număr de voturi. Potrivit ziare.com, candidatul PSD Aleodor Sobolu și candidatul PMP Lucian Ivănescu au obținut, la alegerile locale același număr de voturi, respectiv 604. Ceilalti candidati de la Ortisoara au obținut următoarele rezultate: Marius Redis (PNL) - 388, Nicolae Valentin Baniciu (Partidul Puterii Umaniste) - 187, Bianca Pascaru (USR-PLUS) - 146, Ciprian Ioan Satea (Pro Romania) - 24. Urmeaza ca în aceasta comună să fie organizat un al doilea tur de scrutin, iar locuitorii vor avea de ales între Aleodor Sobolu si Lucian Ivanescu.

cel_mai_tanar_primar.jpg

Anca Baciu are 24 de ani
Anca Baciu, noul primar din comuna argeșeană Corbi este fata fostului edil
Foto:Anca Baciu/facebook

Cel mai tânăr primar din România

 

24 de ani. Este vârsta Ancăi Baciu, noul primar al comunei Corbi din județul Argeș. Potrivit antena3.ro, tânăra îl urmează în scaunul de primar pe tatăl ei, Virgil Baciu, care a condus comuna în ultimii opt ani. Virgil Baciu a candidat pe 27 septembrie pentur fotoliul de președinte al Consiliului Județean Argeș și a pierdut. Tatăl și fiica au fost candidați din partea PMP, partidul înființat de Traian Băsescu. Anca Baciu este licențiată în Business și Turism la Academia de Studii Economice din București și are un master în Management Tursitc și Comerț.

primar_la_un_vot.jpg

Corneliu Cristian de la PNL și-a învins contracandidatul la un vot
Un primar din Vrancea și-a păstrat mandatul la diferență de un vot față de principalul contracandidat
Foto: antena3.ro

Primăria câștigată la un vot

 

Într-o comună din Vrancea au fost alegerile cele mai strânse pentru funcția de primar al unei localități din România. Competiția pentru funcția de edil a fost atât de strânsă încât diferența a făcut-o un vot. Este vorba de comuna Movilița din Vrancea, unde primarul în exercițiu, Corneliu Cristian de la PNL l-a înfruntat pe secretarul localității, Costel Seciu care a candidat din partea USR-Plus. Vot cu vot s-a dat bătălia între cei doi, întrecerea fiind strânsă până în ultima clipă. Adunați ciorchine în fața primăriei, oamenii au fost anunțați ca în filme:”se deschide ultimul buletin de care depinde câștigătorul”. În cele din urmă a fost declarat câștigător reprezentantul PNL, primarul în exercițiu Corneliu Cristian

primar-diferenta-mare.jpeg

Primarul din localitatea arădeană Ghioroc și-a păstrat mandatul
Corneliu Popi Morodan a obținut 95 la sută din voturi
Foto: aradon.ro

Cea mai clară victorie a unui primar

 

Au fost candidați care au obținut victorii zdrobitoare în lupta pentru scaunul de primar. Este și cazul lui Corneliu Popi-Morodan, primarul din localitatea arădeană Ghioroc. Acesta a fost reales pentru a treia oară consecutiv şi a bifat două recorduri prin scorul cu care a câștigat alegerile: 95 la sută dintre voturile exprimate. A câștigat mandatul cu cea mai mare diferență din România față de contracandidatul său și contrar cazurilor obişnuite în care politicienii se “erodează” după câţiva ani, el a obţinut cele mai multe voturi de când a candidat. Potrivit antena3.ro, Corneliu Popi-Morodan a avut un succes şi în 2016, când a obţinut mandatul cu 83% din voturi. Atunci, el a candidat tot din partea PNL. În 2012, când a candidat pentru prima dată, dar din partea PSD, câştigase alegerile cu 37% din voturi. De această dată, Corneliu Popi-Morodan a obţinut 1.353 de voturi, iar contracandidatul său de la PMP, Marius Mirea, doar 72 de voturi.

primarul_si_sora.jpg

Primarul Ioan Oros și sora, Gabriela Sadoschi
Ioan Oros a câștigat un nou mandat de primar al comunei sucevene Ostra după ce și-a învins la alegeri sora
Foto: Oana Șlemco

Localitatea în care fratele și sora s-au duelat pentru primărie

 

Funcția de primar a devenit într-o localitate suceveană o luptă între frate și soră. Scaunul de edil al comunei Ostra a fost râvnit de primarul în funcţie, Ioan Oros şi de sora acestuia, Gabriela Sadoschi. Oros era primar în funcție și a candidat la alegerile din 27 septembrie din partea PNL deși mandatul din 2016 l-a obținut din partea PSD. Sora sa, mai mică cu 10 ani s-a întors din Spania în urmă cu doi ani, şi-a construit o afacere și acum a fost racolată de PSD pentru a-l pedepsi pe Oros. În urma numărătorii voturilor Ioan Oros și-a păstrat funcția dar a rămas supărat pe sora sa.”Va rămâne în istoria comunei ca sora care şi-a înjunghiat fratele pe la spate. Sângele apă nu se face, dar uite că la ea se face“, a spus amărât actualul primar pentru monitorulsv.ro.

 

Citiți și

 

Cine este Nicuşor Dan, candidatul susținut de PNL la Primăria Capitalei

 

https://www.click.ro/news/national/cine-este-nicusor-dan-candidatul-sustinut-de-pnl-la-primaria-capitalei

Loading...

Citește și