Cine este Dan Ciocan, deputatul PSD exclus din partid pentru că a lipsit din Parlament și nu a votat moțiunea

Ultima actualizare:

    Deputatul PSD Dan Ciocan a fost exclus din partidSursa foto: Camera Deputaților
Deputatul PSD Dan Ciocan a fost exclus din partidSursa foto: Camera Deputaților

Dan Ciocan, deputat PSD, a fost exclus din partid, după ce a absentat din Parlament, la votarea moțiunii de cenzură. Pe lista celor care arurma să fie dați afară se mai află încă trei nume printre care și Carmen Dan. Deocamdată nu s-a luat o decizie în ceea ce o privește.

Biroul Permanent al Organizaţiei Muncipale a PSD Caracal a decis excluderea din partid a deputatului Dan Ciocan. Principalul motiv este absenţa acestuia din Parlament, la votarea moţiunii de cenzură, potrivit gazetanoua.ro.

De ce a fost dat afară din partid deputatul Dan Ciocan

Social-democraţii au multe de reproşat fostului coleg, pe lângă lipsa din Parlament în ziua votării moțiunii de cenzură. Sunt voci care susţin că deputatul a încercat atragerea consilierilor de pe listele PSD validaţi acum pentru alegerile din 27 septembrie, cu promisiunea unor locuri din partea Pro România.

Președintele PSD Olt, Matrius Oprescu, a declarat că Dan Ciocan „nu mai rezonează de mult timp cu principiile organizației PSD Olt, organizație care i-a oferit totul, din punct de vedere politic: două mandate de deputat și funcția de președinte al organizației Municipale Caracal, una dintre cele mai importante organizații din județ. Organizația noastră s-a delimitat dintotdeauna de atitudini duplicitare, ipocrizie și lipsă de caracter. În situații dificile, mai mult ca niciodată, toți parlamentarii PSD ar fi trebuit să dea dovadă de solidaritate și unitate în lupta cu un guvern PNL, care ne-a izolat pe toate planurile: atât social, cât și economic. Este și mai grav, că lipsa sa de susținere se manifestă într-un context social extrem de greu, ignorând un demers care și-a propus să trimită acasă un guvern incompetent, care a dus țara în cea mai mare scădere economică din ultimii 26 de ani”.

Dan Ciocan are 60 de ani, el fiind născut la 15 februarie 1960. În 2002 a devenit membru PSD, iar din 2012 este membru în Camera Deputaților, din partea aceluiași partid.

Între 2002-2013 a fost vicepreședinte al Organizației locale PSD Rotunda, iar în 2008 a devenit membru al Comitetului Executiv al Organizației PSD Olt. Între 2012 -2015 a fost vicepreședinte al Organizației Județene PSD Olt, iar apoi din 2015 până în prezent a fost președinte al Organizației Municipale PSD Caracal. Dan Ciocan a teminat facultatea la bătrânețe. El a urmat studiile Universității din Craiova, facultatea de Agronomie și și-a luat diploma în 2016. Însă, la bază este militar, căci între 1983 și 1984 el a urmat Școala de subofițeri MAI Slatina.

Dan Ciocan a semnat trei moțiuni, dar a votat doar două

Dan Ciocan a semnat ultima moțiune PSD depusă împotriva Guvernului Orban intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pandemită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românnilor”. Însă, a lipsit din parlament în ziua dezbaterii și a votului. Tot al a semnat, la 30 ianuarie 2020 moțiunea intuitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democrației românești” și,în anul 2017, moțiunea „România nu poate fi confiscată!Apărăm democrația și votul românilor”.

Dan Ciocan a făcut parte din Grupul parlamentar al Partidului Social democrat, secretar al Comisiei pentru Agricultură, Sivicultură, industrie alimentară. Tot el este inițiatorul legii potrivit căreia ziua de 10 octombrie a devenit Ziua Națională a produselor agroalimentare românești.

Cine au fost marii absenți de la votul moțiunii de cenzură

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că va propune excluderea din partid a celor trei parlamentari PSD care au lipsit din Parlament la dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură. Este vorba despre Carmen Dan, Cătălin Rădulescu și Alexandru Potor. Iată însă că primul pe lista celor dați afară se află Dan Ciocan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net