Cine e bărbatul care a lovit ursul din Harghita. Are 6 copii iar mașina sa a fost făcută praf

Ultima actualizare:

    Domnul Ferenț a lovit ursul din Harghita, iar în urma accidentului, mașina i-a fost distrusă Foto: Facebook
Domnul Ferenț a lovit ursul din Harghita, iar în urma accidentului, mașina i-a fost distrusă Foto: Facebook

Jurnalistul Vlad Ursulean a povestit în mediul virtual că a vizitat familia șoferului care a spulberat un urs, săptămâna trecută, pe un drum din județul Harghita. Ursulean spune că bărbatul care a lovit cu mașina ursul în Harghita a rămas fără autoturism, acesta fiind avariat grav, și nu are cu ce să-și transporte cei șase copii.

Cazul ursului lovit de mașină a fost extrem de mediatizat, având în vedere coordonarea defectuoasă a autorităților, care au lăsat animalul sălbatic în agonie pe marginea drumului, timp de 18 ore, până să se decidă eutanasierea lui, pentru că nu au reușit să ia o decizie la timpul potrivit. Din cauza intervenției problematice, ministrul de Interne Marcel Vela l-a demis ulterior pe prefectul din Harghita.

Totuși, jurnalistul susține că nimeni nu s-a gândit și la familia omului care a lovit animalul, acesta rămânând fără mijloc de transport în urma nefericitului accident. Bărbatul este din localitatea mureșeană Acățari și este tată a șase copii, iar acum a rămas fără mașina cu care își transporta familia.

„Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul. Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă. Dar ei ce-o să facă acuma, că nu-i despăgubește nimeni, au rămas fără mașina de care au nevoie în fiecare zi. Au șase copii pe care trebuie să-i plimbe de colo-colo.

O fetiță de doi ani era în mașină când a fost accidentul. A făcut atac de panică, dar s-a liniștit, acum aleargă chicotind prin curte. Doar noaptea se mai trezește țipând că ursul... ursul. Iar ursul chiar vine noaptea! Locuiesc pe deal, la marginea satului, dincolo de ei mai e doar o stână, sub asediu în fiecare noapte. Îți dai seama că-i aproape după cum latră câinii.

Le e frică să iasă la animale, le e frică să-și lase copiii la joacă, de câțiva ani trăiesc cu frica. Cică înainte nu erau urși, dar i-a adus cineva cu duba, așa crede lumea. Aici pe deal nu e habitat bun, nu găsesc de mâncare, nici loc de hibernat n-au, toată iarna coboară în sat după hrană și-i terorizează pe oameni. Nu te-ajută nimeni în țara asta, se plânge domnu’ Ferenț, un urs de om. În timp de vorbim îi sună telefonul – un prieten din Ungaria a văzut știrile și a strâns niște forinți pentru el, măcar atât.

Povestește că mai demult s-a întâlnit cu un om desfigurat de urs, tot pe lângă Praid. Rămăsese fără o mână și cu fața reconstruită cât de cât. L-a întrebat atunci – ce e în sufletul lui? Îmi redă răspunsul cu ochii bulbucați: – Văd numai ursul”, a scris jurnalistul pe Facebook. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net