Cine e bărbatul care a lovit ursul din Harghita. Are 6 copii iar mașina sa a fost făcută praf

om-calcat-urs.jpg

Domnul Ferenț a lovit ursul din Harghita, iar în urma accidentului, mașina i-a fost distrusă
Foto: Facebook

Jurnalistul Vlad Ursulean a povestit în mediul virtual că a vizitat familia șoferului care a spulberat un urs, săptămâna trecută, pe un drum din județul Harghita. Ursulean spune că bărbatul care a lovit cu mașina ursul în Harghita a rămas fără autoturism, acesta fiind avariat grav, și nu are cu ce să-și transporte cei șase copii.

Cazul ursului lovit de mașină a fost extrem de mediatizat, având în vedere coordonarea defectuoasă a autorităților, care au lăsat animalul sălbatic în agonie pe marginea drumului, timp de 18 ore, până să se decidă eutanasierea lui, pentru că nu au reușit să ia o decizie la timpul potrivit. Din cauza intervenției problematice, ministrul de Interne Marcel Vela l-a demis ulterior pe prefectul din Harghita.

Cine e bărbatul care a lovit cu mașina ursul din Harghita 

Totuși, jurnalistul susține că nimeni nu s-a gândit și la familia omului care a lovit animalul, acesta rămânând fără mijloc de transport în urma nefericitului accident. Bărbatul este din localitatea mureșeană Acățari și este tată a șase copii, iar acum a rămas fără mașina cu care își transporta familia.

„Am fost în vizită la familia care s-a ciocnit cu ursul. Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă. Dar ei ce-o să facă acuma, că nu-i despăgubește nimeni, au rămas fără mașina de care au nevoie în fiecare zi. Au șase copii pe care trebuie să-i plimbe de colo-colo.

O fetiță de doi ani era în mașină când a fost accidentul. A făcut atac de panică, dar s-a liniștit, acum aleargă chicotind prin curte. Doar noaptea se mai trezește țipând că ursul... ursul. Iar ursul chiar vine noaptea! Locuiesc pe deal, la marginea satului, dincolo de ei mai e doar o stână, sub asediu în fiecare noapte. Îți dai seama că-i aproape după cum latră câinii.

Le e frică să iasă la animale, le e frică să-și lase copiii la joacă, de câțiva ani trăiesc cu frica. Cică înainte nu erau urși, dar i-a adus cineva cu duba, așa crede lumea. Aici pe deal nu e habitat bun, nu găsesc de mâncare, nici loc de hibernat n-au, toată iarna coboară în sat după hrană și-i terorizează pe oameni. Nu te-ajută nimeni în țara asta, se plânge domnu’ Ferenț, un urs de om. În timp de vorbim îi sună telefonul – un prieten din Ungaria a văzut știrile și a strâns niște forinți pentru el, măcar atât.

Povestește că mai demult s-a întâlnit cu un om desfigurat de urs, tot pe lângă Praid. Rămăsese fără o mână și cu fața reconstruită cât de cât. L-a întrebat atunci – ce e în sufletul lui? Îmi redă răspunsul cu ochii bulbucați: – Văd numai ursul”, a scris jurnalistul pe Facebook. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1