Urs, lovit în plin de mașină. Animalul a agonizat 18 ore pe șosea

Ultima actualizare:

    Ursul rănit este păzit de un dispozitiv de jandarmifoto: captură video
Ursul rănit este păzit de un dispozitiv de jandarmifoto: captură video

Un urs a fost lovit, sâmbătă seara, de un autoturism în care se aflau trei persoane. Incidentul s-a petrecut la ieşirea din localitatea Praid. Minorul aflat în maşină a suferit un atac de panică.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că, în urma impactului, maşina a ieşit în afara carosabilului, iar ursul a fost grav rănit. "În urma impactului, atât ursul, cât şi autoturismul au părăsit partea carosabilă. Din accident nu au rezultat victime omeneşti, însă ursul a fost grav rănit, se pare că are membrele fracturate", a spus Gheorghe Filip.Perimetrul a fost asigurat de poliţişti şi jandarmi, la faţa locului aflându-se autorităţile competente care urmează să ia o decizie în ceea ce priveşte animalul rănit. Ursul s-a aflat în agonie timp de 18 ore, însă autoritățile nu au luat nicio măsură în acest sens. În cele din urmă, animalul a fost tranchilizat și eutanasiat. 

”Medicul veterinar a fost acolo și a constatat că animalul nu mai are șanse la viață și trebuie să se ia o măsură în acest sens. Suntem dotați și cu un utilaj de tip volă, pentru a interveni. În aceaste 16 ore am făcut tot ce ține de competența noastră”, a spus Gheorghe Filip, purtător de cuvânt.

Reprezentanţii organizaţiilor de protecţie a animalelor au reacţionat dur după acest incident.  

”E o acțiune criminală. Poliția sper să facă o anchetă și să îi tragă la răspundere și pe medicii veterinari. Nu există nici garduri de protecție la șosea. Dacă aveam o poliție a animalelor, așa cum e și în altă parte, animalul era salvat. Am făcut nenumărate demersuri”, a spus Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net