Cinci bărbați reținuți într-un dosar care vizează falsificarea de documente. Aveau o adevărată "fabrică" de produs pașapoarte

perchezitii.jpg

Percheziții de amploare în Capitală și județul Ilfov
foto: IPJ Ilfov

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi într-un dosar care vizează infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, cei cinci fiind suspectaţi că au falsificat zeci de documente, printre care permise de conducere, cărţi de identitate, diplome de bacalaureat, certificate de agricultor, caziere judiciare, permise de şedere, paşapoarte şi alte documente care urmau să fie trimise în străinătate.

Potrivit unei informări date publicităţii sâmbătă, de către IPJ Ilfov, poliţiştii au audiat 12 persoane şi au reţinut pentru 24 de ore cinci bărbaţi, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de falsificarea de cărţi de identitate, paşapoarte sau acte de studii. Cei vizaţi de anchetă au fost ridicaţi şi duşi la audieri în urma a nouă descinderi - opt percheziţii desfăşurate în Bucureşti şi una în Ilfov-  la domiciliile mai multor persoane. 

documente-falsificate.jpg

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi documente
foto: IPJ Ilfov


„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2021, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 54 de ani, ar fi falsificat zeci de documente, printre care permise de conducere, cărţi de identitate, diplome de bacalaureat, diplome de agricultură, caziere judiciare, permise de şedere, paşapoarte şi alte documente care urmau să fie trimise în străinătate, în scopul primirii unor sume de bani”, transmite IPJ Ilfov.

Un adevărat arsenal pentru falsificare, ridicat în urma perchezițiilor

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi documente, respectiv permise de conducere, cărţi de identitate, paşapoarte, diplome de bacalaureat şi certificate de calificare profesională, certificate de agricultor, permise de şedere, un certificat de înmatriculare, o ştampilă, 5 imprimante, două laminatoare, un scanner, patru lanterne şi două lămpi UV, 20 de stick-uri, 14 perforatoare/matriţe, 2 laptop-uri, o cutie cu folii autoadezive, 146 de coli cu holograme (o parte din acestea purtând însemnele mai multor state) şi sigle, folii laminatoare, 5 şabloane pentru imprimantă, 1 racletă de întins folie laminatoare, 2 spray-uri cu efect de lac, 158 de carduri din plastic cu cip şi 109 carduri fără cip, diferite chitanţe, mai multe seturi de hârtie fotografică etc. Cei cinci suspecţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Citește și:

Ieșean condamnat pentru că și-a șantajat sora cu poze deocheate luate de pe Facebook

Instanța a invalidat mandatul primarului pedofil, care fusese reales în comuna Şotrile, Prahova


 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul