Chirurg de la Spitalul Universitar din București, ucis de coronavirus. Intrase în contact cu o pacientă infectată

catalin-barbulescu.jpg

medicul chirurg catalin barbulescu
Dr Cătălin Bărbulescu avea 65 de ani și intrase în contact cu o pacientă infectată cu noul coronavirus
foto: arhiva proprie/Facebook

Cătălin Bărbulescu, medic chirurg la Spitalul Universitar de Urgență din București infectat cu coronavirus, a murit luni seară. Medicul avea 65 de ani, intrase în contact cu o pacientă infectată cu COVID-19 și suferea de mai multe afecțiuni.

"Colegul nostru, dr Cătălin Bărbulescu, a încetat din viață aseară. Gândul nostru să urmărească permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgență suferă azi prima pierdere în această luptă cu vremurile", a anunțat spitalul marți dimineață, pe pagina de Facebook a unității medicale.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au precizat că medicul era pozitiv la COVID-19. Medicul, cu specializarea chirurgie toracică, avea 65 de ani și suferea de mai multe afecțiuni: boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), hepatită C, diabet, sechele de tuberculoză, așa cum au declarat surse medicale pentru HotNews.

Medicul a fost internat inițial la Institutul Matei Balș, iar din 7 mai se afla la Institutul Marius Nasta, unde luni seară s-a produs decesul, au precizat sursele citate.

Conform datelor furnizate marți de Grupul de comunicare strategică, la nivel național, sunt infectate cu coronavirus 2.625 de persoane din rândul cadrelor medicale și al personalului auxiliar.

Citește și:

Focar de coronavirus la Spitalul Rădăuți. 28 de cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19

Pacienți infectați și cadre medicale au petrecut în saloane: “Să trăiască COVID-ul!”

Loading...
 
 

Citește și