Focar de coronavirus la Spitalul Rădăuți. 28 de cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19

spital_radauti.jpg

spital radauti
24 de cadre medicale de la Spitalul Rădăuți, infectate cu coronavirus

28 de cadre medicale au fost confirmate cu noul coronavirus la Spitalul Municipal din Rădăuți.

Este vorba de medici, asistente, infirmiere și brancardieri, cei mai mulți dintre ei de la Secțiile ATI și Chirurgie.

Majoritatea celor infectați sunt asimptomatici și nu prezintă forme severe de boală.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a declarat pentru ”Monitorul de Suceava” că suspiciunea sa este că infectarea s-a produs de la pacienți care au fost direcționați de la alte spitale din județ și care nu au fost testați.

”Ceea ce preconizam s-a întâmplat. Nu puteam rezista singuri, în fața avalanșei de cazuri care ne erau trimise din județ drept urgențe operatorii, deși unele nu aveau acest statut. Vreau să mulțumesc conducerii DSP Suceava pentru sprijinul acordat în vederea păstrării unui spital curat și sigur pentru pacienții noștri. Acțiunea de mare anvergură la care s-au înhămat și care înțelegem și noi că implică un mare efort din partea colegilor din DSP ne va ajuta să izolăm în mod prompt eventualul personal asimptomatic. Noi am fost alături de DSP în lupta pentru stăvilirea acestei pandemii și am încercat să le ușurăm munca, testând toți pacienții care sunt internați în spital”, a precizat Traian Andronachi.

Alexandru Rafila: "Este un număr mare de cazuri pentru un spital mic"

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al OMS, a spus luni la Digi24 că este vorba despre „un număr mare de cazuri pentru un spital mic, avea o secție de boli infecțioase fără medic, nu știu dacă a revenit între timp”.

„Nu există o metodă infailibilă care să prevină posibilitatea transmiterii într-o unitate medicală, pentru că discutăm de persoane care ar putea fi infectate sau sunt. Atâtea cazuri într-un spital relativ mic cred că e legat de o problemă de organizare, au nevoie de asistență medicală, dacă e necesar”, a adăugat președintele Societății Române de Microbiologie.

Loading...
 
 

Citește și