Cetățean chinez în România, suspect de coronavirus! A pus pe jar autoritățile după ce s-a prezentat la spital cu febră

Ultima actualizare:

    Un cetățean chinez a pus pe jar autoritățile după ce s-a prezentat la spital cu febrăFoto: Arhivă
Un cetățean chinez a pus pe jar autoritățile după ce s-a prezentat la spital cu febrăFoto: Arhivă

Alertă la Spitalul Pantelimon din Capitală, după ce un cetățean chinez s-a prezentat, luni dimineață, 17 februarie, la spital, spunând că are febră și că s-a întors recent din China. Primele testări au fost făcute, bineînțeles, pentru a depista dacă acesta avea sau nu coronavirus.

Un cetăţean chinez de 29 de ani a reuşit să declanşeze alerta la Spitalul Pantelimon, după ce s-a prezentat cu febră, spunând de asemenea că s-a întors recent din China, unde în prezent există epidemie de coronavirus. Medicii s-au echipat cu costume de protecţie şi l-au examinat pe bărbat. Testele rapide nu au confirmat suspiciunea de coronavirus, însă bărbatul a fost trimis la Institutul Matei Balș, pentru că starea acestuia nu este una bună, transmite ştirileprotv. Bărbatul a anunţat că în luna decembrie a venit, din China, în România. Ministrul Sănătății Victor Costache a afirmat, joia trecută, că momentan pe teritoriul României nu există niciun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus.

Român infectat cu virusul ucigaș din China

Singurul român infectat cu coronavirus se afla pe nava de croazieră Diamond Princess și este tratat în Japonia. Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii.  De asemenea, Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetăţeanul român şi a efectuat în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităţilor nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menţine legătura şi cu ceilalţi cetăţeni români aflaţi pe vasul Diamond Princess, 15 membri ai echipajului şi 2 pasageri, a transmis MAE.

image
image
image
image
image
image
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net