Epidemia de coronavirus din China, într-un moment critic. Bilanțul deceselor a ajuns a la 1669

coronavirus-china.jpg

Coronavirusul a ucis deja peste 1.800 de oameni
foto: AFP

Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669, conform CNN. La bordul navei de croazieră Diamond Princess, pe care se află şi români, fiind și un caz confirmat printre ei, numărul îmbolnăvirilor este de 356.

În întreaga lume s-au înregistrat 69.000 de cazuri de îmbolnăvire, sâmbătă fiind consemnat şi primul deces produs în Europa de Covid-19.

Duminică dimineaţă erau confirmate 68.500 de cazuri de îmbolnăvire în China, cu 2.009 mai multe decât în ziua precedentă, dar este este a treia zi consecutivă de scădere a numărului zilnic de cazuri raportate, potrivit BBC. Sâmbătă au fost înregistrate încă 142 de decese, ceea ce aduce bilanţul la 1.669.
Primul deces produs în afara Asiei a avut loc sâmbătă, în Franţa, în cazul unei turiste chinezoiace de 80 de ani care era tratată de infecţie cu coronavirus din 25 ianuarie. Aproape 9.500 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi din spitale din China.
Pe nava Diamond Pricess, aflată în portul nipon Yokohama, pe care se află şi români, au fost confirmate încă 70 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, numărul total ajungând astfel la 356. Turiştii americani urmează să fie evacuaţi duminică de pe navă.

Pangolinul, animalul care a răspândit coronavirusul în China

Cercetătorii par să fi găsit veriga lipsă din lanțul de transmitere a coronaviruslui care a ucis sute de oameni în China şi SUA şi a îmbolnăvit alte zeci de mii de persoane. Pangolinul ar fi cel care a dus virusul de la animale la oameni. Acest animal este pe cale de dispariţie, însă unul dintre cele mai traficate mamifere. Carnea lui este considerată o delicatesă şi este foarte scumpă. Pe măsură ce un coronavirus mortal se răspândește în China și începe să acapareze alte părți ale lumii, oamenii de știință încearcă să identifice modul în care oamenii au fost expuși pentru prima dată. Până se ştie că virusul este zoonotic, ceea ce înseamnă că se transmite de la animale la oameni. Cercetările genetice au confirmat că au avut originea în lilieci. Dar oamenii de știință cred că cel mai probabil un alt animal a servit ca intermediar între lilieci și oameni. 

 

Citește și:

 

Primul american răpus de coronavirus în China. Jumătate din infecțiile inițiale, transmise nosocomial

Azile de coronavirus în tabere şi staţiuni de lux

Loading...

Citește și

  • Vasul de croaziera Princess Diamond, andocat în portul din Yokohama

    Un român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess a fost depistat cu coronavirus, a anunțat, joi, Ministerul Afacerilor Externe. Pe o altă navă de croazieră, andocată în Cambodgia, sunt 17 români - 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului - evaluarea medicală fiind în curs.

  • bonav, coronavirus

    De când noul coronavirus cu a început să se răspândească în lume, pe internet circulă tot felul de ”leacuri” miraculoase pentru tratarea acestuia. Specialiștii avertizează că acestea sunt doar știri false și că, mai grav, umrarea unor astfel de tratamente vă pot ucide.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1