Certificat verde, obligatoriu în Sănătate? Propunere de sancțiuni: amendă de 50.000 de lei

Ultima actualizare:

    Cseke Attilafoto: Facebook
Cseke Attilafoto: Facebook

Cseke Attila, despre vaccinarea personalului medical: "Avem puncte de vedere de parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, într-o formă mai dură, în foarte multe ţări din Europa care astăzi au ridicat restricţiile".

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, joi seară, că impunerea certificatului verde pentru personalul medical şi administrativ din instituţiile din subordinea şi coordonarea Ministerului Sănătăţii trebuie să se facă prin lege. Acesta afirmă că măsura nu a fost inventată de România. ”Avem puncte de vedere de parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, într-o formă mai dură, în foarte multe ţări din Europa care astăzi au ridicat restricţiile”, a declarat Cseke Attila. ”Certificatul verde nu se va putea implementa decât prin lege (...) certificatul verde pentru personalul medical”, a declarat joi seară, la Digi 24, Cseke Attila.  

Acesta a precizat că doreşte ca măsura să se aplice nu doar personalului medical, ci şi celui administrativ din unităţile aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii. ”E un mesaj care trebuie dat în mod evident. Acolo sunt texte foarte clare de sancţiuni, de la 50.000 de lei în sus, pentru conducătorul unităţii care permite accesul unui angajat fără certificat verde, că despre asta vorbim. În 30 de zile obligatoriu rămâne fără contract de muncă”, a mai declarat ministrul.  

Mai mulţi membri ai Guvernului, în calitate de parlamentari, au depus un proiect de lege care vizează vaccinarea sau testarea periodică, pe banii lor, a angajaţilor din domeniul medical.  

CNSU se reuneşte, vineri, de la ora 13.00, pentru a stabili lista concretă a măsurilor şi a restricţiilor care se vor aplica începând de luni. Ulterior, aceste măsuri vor fi aprobate de către Guvern, Executivul fiind convocat pentru ora 14.00. După aprobare, măsurile vor fi publicate în Monitorul Oficial şi vor intra în vigoare începând de luni, aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și:

FOTO Capitala, blocată de dricuri și de ambulanțe. Cozi la pompe funebre și la UPU

Lista statelor cu risc epidemiologic, actualizată: Belgia, Austria, Grecia, în zona roşie

Restricții în vigoare de luni. Nunțile și botezurile, total interzise. Certificatul verde, obligatoriu în aproape toate locurile

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net