Cele mai proaste parole de pe Internet. Dacă şi parola ta e printre ele, schimb-o urgent!

laptop_online_parola.jpg

laptop_online_parola-internet
Parole precum "12345", "123456", "123456789", "test1" şi "password" au permis compromiterea a 3 miliarde de conturi
FOTO: adevarul.ro

Anul care a trecut arată că internauţii continuă să se expună de bună voie atacurilor cibernetice, folosind parole extrem de uşor de “spart”. Dacă şi parola ta e printre ele, schimb-o urgent!

Analizând peste 500 milioane de conturi compromise anul trecut în America de Nord şi Europa occidentală, NordPass a constatat că, la fel ca în anul precedent, combinaţii precum „12345”, „123456” şi „123456789” au fost folosite ca parole pentru a „securiza” un total de 6,3 milioane de conturi, scrie adevarul.ro.

Cele mai proaste parole de pe Internet

Lista continuă cu nume de femei populare (Nicole, Jessica, Hannah) şi cu şiruri de litere care formează o linie orizontală sau verticală pe o tastatură QWERTY (asdfghjkl , qazwsx, 1qaz2wsx etc.).

Surprinzător, cea mai slabă parolă rămâne foarte populară; 830.846 de persoane o folosesc în continuare. Realizatorii topului celor mai neinspirate 200 de parole susţin că nu mai puţin de 10% dintre internauţi au folosit cel puţin una dintre primele 25 de parole din listele făcute publice în anii precedenţi, în ciuda deselor atacuri cibernetice, scrie adevarul.ro.

Parole precum "12345", "123456", "123456789", "test1" şi "password" au permis compromiterea a 3 miliarde de conturi motiv pentru care, sfătuiesc specialiştii citaţi de nordpass.com, e important să vă securizaţi mult mai bine conturile personale, fie că sunt de mail, fie pentru alte aplicaţii.

De ce folosesc oamenii parole atât de uşor de spart?

Pentru că sunt uşor de reţinut şi au impresia că nu au nimic de ascuns. Ce se întâmplă, însă, dacă un hacker vă blochează accesul la toate conturile, email, fişiere cu fotografii sau reţele de socializare?  Imaginaţi-vă că trebuie să plătiţi mii de dolari în răscumpărare pentru a recăpăta accesul. Ca atare, e mai bine să luaţi măsuri pentru a vă proteja, înainte de a fi prea târziu.

Topul celor mai folosite 200 de parole este disponibilă pe NordPass.com. Iată și alte exemple: 1234, 1234567890, abc123, 111111, 123123.

Dacă şi parola ta e printre ele, schimb-o urgent!

Ce e de făcut? Trebuie evitate parolele compuse dintr-un singur cuvânt, nume sau expresii larg răspândite, mai scurte de 8 caractere şi e bine să folosiţi parole diferite pentru fiecare cont de utilizator, scrie adevarul.ro.

Memorarea atâtor parole, lungi şi neintuitive, poate fi o problemă însă puteţi folosi manager de parole sau o autentificare în doi paşi.

Cu această metodă de autentificare va fi necesar ca, pe lângă parolă, să introducem şi un cod unic primit de regulă ca mesaj SMS pe telefonul mobil, fără de care parola este practic inutilă.

Citește și:

Paula Seling, victima hackerilor: «Un atac menit să mă discrediteze. Aş vrea să nu mai treacă nimeni prin aşa ceva»

Carmen Brumă a fost victima hackerilor. Ce a pățit vedeta

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1