Cele mai frecvente comorbidități în decesele provocate de Covid-19 în România

doctor-coronavirus.jpg

cadru medical in echipament de protectie impotriva coronavirusului
Sistemul sanitar din România începe să fie depășit de numărul mare de cazuri grave de Covid-19
foto: Shutterstock

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a dat publicității mai multe date legate de evoluția din ultima săptămână a epidemiei de Covid-19 în România. De asemenea, CNSCBT a transmis informații despre cele mai frecvente comorbidități în cazul deceselor produse în urma infectării cu noul coronavirus în țara noastră de la debutul pandemiei.

Analiza deceselor până la 25 octombrie arată că persoanele cu vârste cuprinse între 70-79 ani, 60-69 ani şi peste 80 de ani sunt cele mai afectate.

În grupa de vârstă 50-59 de ani s-au înregistrat aproximativ 12% dintre decese, în timp ce în rândul persoanelor din categoria 40-49 de ani s-au înregistrat circa 4% dintre decese.

Astfel, de la debutul pandemiei de Covid-19 în România, 82.2% dintre decese au fost la persoane peste 60 de ani, iar 59.9% dintre decese au fost la bărbaţi. 95.7% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Record negativ! 104 decese în ultimele 24 de ore

Cele mai frecvente comorbidități

69,6% dintre cei decedaţi aveau şi afecţiuni cardio-vasculare,

34,1% aveau diabet,

22,8% aveau afecțiuni neurologice,

19,1% aveau afecţiuni renale,

19,3% sufereau de obezitate,

13,8 de afecţiuni pulmonare,

12,2% de neoplasm.

Loading...
 
 

Citește și

  • obezi obezitate nutritie dieta-minune

    Infecția cu noul coronavirus nu pare să îi afecteze foarte tare pe tineri. Sunt însă cazuri în care, aparent fără alte afecțiuni, aceștia fac forme grave de COVID-19. Medicii au descoperit că acest fenomen este întâlnit la persoanele obeze. Medicul Virgil Musta, coordonatorul Spitalului COVID-19 din Timișoara, spune că obezitatea, care nu este considerată ca o boală, are o influență majoră în agravarea bolii.

  • obez, slabire

    Obeziatatea este asociată, de obicei, cu afecțiunile cardiace sau diabetul, însă e important sa știți că și sistemul respirator este foarte afectat de o greutate corporală prea mare. Mai mut, specialiștii au descoperit că persoanele supraponderale au risc mai mare de contactare a coronavirusului față de cele cu o geutate normală.