Cele 13 persoane din Gorj care au intrat în contact cu italianul cu coronavirus nu sunt infectate

Ultima actualizare:

    Vecinii socrilor italianului infectat cu coronavirus, testați de autorități
Vecinii socrilor italianului infectat cu coronavirus, testați de autorități

Toate cele 13 persoane din Gorj care au intrat în contact direct cu cetățeanul italian diagnosticat cu coronavirus după ce a vizitat România, nu sunt infectate. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. Alte 19 persoane din Gorj urmează să fie testate.

Informarea despre faptul că momentan nu avem în România nici o persoană infectată cu coronavirus a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comună a Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății.

Panica s-a instalat în România după ce italianul Cesare Emenddatori (71 de ani) a aterizat pe 18 februarie pe aeroportul din Craiova, a închiriat o mașină și timp de câteva zile s-a plimbat prin mai multe localități dinGorj. S-a întâlnit cu mai multe persoane, inclusiv oameni de afaceri și a mers chiar și la o primărie pentru a plăti impozitele. Astfel, toți cei care au avut contact direct cu el sunt în carantină. 13 dintre ei, inclusiv socrii săi, au fost testați pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative.  

În cadrul aceleiași conferințe, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI,  a lansat și un apel către populație să își ia informațiile privind coronavirusul din surse verificate și a subliniat și faptul că "dacă vom avea un caz de coronavirus nu înseamnă că vom avea o epidemie".

În România nu a fost confirmat până la acest moment niciun caz de infectarea cu coronavirus, 26 de persoane se află în carantină, iar alte 2.077 sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene, conform datelor transmise miercuri dimineață de autoritățile române prin "Grupul de Comunicare Strategică".

 Din grupul celor 13 persoane care au avut contact direct cu italianul infectat cu cornavirus fac parte și vecinii acestuia pe care i-a îmbrățișat la momentul revederii.

Citește și: 

Cine este italianul infestat cu coronavirus. Bărbatul a fost în vizită la rudele din România

Declarațiile italianului infectat cu coronavirus: „Nu mai am febră!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net