Ce venit lunar are cu adevărat Traian Băsescu

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat joi seară (11 octombrie) sistemul pensiilor speciale din România care a făcut ca torţionarul Ioan Ficior, condamnat la închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii, să aibă pensie de 5.500 de lei, în timp ce el, ca fost preşedinte de stat, fost comandant de navă şi fost primar general, a ieşit cu o pensie de 2.980 de lei.

”Guvernul ăsta a avut două linii - salarii şi pensii. Să ştiţi că la amândouă a dat ţeapă. Mărirea de 25% s-a făcut mutând contribuţiile. Sunt pensionar, trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare de 5%, plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit, că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019”, a spus joi seară, la B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Are o vechime în muncă de 44 de ani

Traian Băsescu a fost comandantul celei mai mari nave a României, subsecretar de stat, secretar de stat, ministru, primar general şi preşedinte. Vechimea în muncă: 44 de ani şi 6 luni, iar pentru perioada de pe mare s-a considerat în grupa a doua.

Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 ani prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980 de lei pensie. Dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a mai spus, indignat, Traian Băsescu.

Ce nu spune Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a uitat să menţioneze că din noiembrie 2014, când a ieşit la pensie,  aceasta s-a majorat de la 2.987 lei, la 3.300 lei. Pe lângă această sumă, el beneficiază şi de o indemnizaţie pe care o primeşte fiecare fost preşedinte al României şi care are o valoare de 75% din salariul preşedintelui în funcţie, care este în momentul de faţă de 17.400 de lei brut. Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, indemnizaţia pe care Traian Băsescu a primit-o din postura de fost preşedinte al României i-a adus în 2016 un venit de 139.200 de lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de 11.600 de lei. 

În prezent, la indemnizaţia de fost preşedinte al României şi la pensie, se adaugă şi indemnizaţia de peste 10.000 de lei lunar, pe care Traian Băsescu o primeşte din postura de senator. În total, 24.900 de lei. Nu e rău deloc pentru un pensionar!

Click! spune

Traian Băsescu (66 de ani) este senator PMP din 20 decembrie 2016. Înainte de a fi parlamentar, el a fost al 4-lea preşedinte al României, timp de zece ani (două mandate), între anii 2004-2014. Traian Băsescu a mai fost primar al Capitalei (2000 - 2004) şi ministru al Transporturilor în Guvernele Ciorbea şi Adrian Năstase. Înainte de Revoluţie, Traian Băsescu a fost comandantul petrolierului Biruinţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net