Uite ce pensie are Traian Băsescu!

Ultima actualizare:

    Fostul președinte Traian Băsescu: ”Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte.”FOTO: adevarul.ro
Fostul președinte Traian Băsescu: ”Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte.”FOTO: adevarul.ro

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat din nou sistemul pensiilor speciale. ”Un fost preşedinte are o pensie mai mică decât un torţionar. Eu am ieşit cu 2.980 de lei pensie, torționarul Ion Ficior avea 5.500 de lei.” Traian Băsescu ”uită” să spună și ce indemnizații uriașe primește.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, joi seară (11 octombrie), sistemul pensiilor speciale din România care a făcut ca torţionarul Ioan Ficior, condamnat la închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii, să aibă pensie de 5.500 de lei, în timp ce el, ca fost preşedinte de stat, fost comandant de navă şi fost primar general, a ieşit cu o pensie de 2.980 de lei.

”Guvernul asta a avut două linii, salarii şi pensii. Să ştiţi că la amândouă a dat ţeapă. Mărirea de 25% s-a făcut mutând contribuţiile. Sunt pensionar, trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare de 5%, plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019”, a spus, joi seară, la B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu, o vechime în muncă de 44 de ani, la stat

”Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 ani prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980 de lei pensie. Dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian Băsescu, la B1.TV.

Traian Băsescu a fost comandantul celei mai mari nave a României, subsecretar de stat, secretar de stat, ministru, primar general şi preşedinte. Vechimea în muncă: 44 de ani şi 6 luni, iar pentru perioada de pe mare s-a considerat în grupa a doua.

Ce nu spune Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a uitat acum să spună că din noiembrie 2014, când a ieșit la pensie,  pensia s-a majorat de la 2.987 lei, la 3.300 lei.

Pe lângă pensia de 3.300 de lei, Traian Băsescu beneficiază şi de suma de o indemnizaţie pe care o primeşte fiecare fost preşedinte al României şi care are o valoare de% din salariul preşedintelui în funcţie, care este în momentul de faţă de 17.400 de lei brut. Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, indemnizaţia pe care Traian Băsescu a primit-o din postura de fost preşedinte al României i-a adus în 2016 un venit de 139.200 de lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de 11.600 de lei. La indemnizaţia de fost preşedinte al României şi pensie, se adaugă şi indemnizaţia de peste 10.000 de lei lunar, pe care Traian Băsescu o primeşte din postura de senator.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net