Ce spune Teodor Meleşcanu despre hoasul de la votul din diaspora

Ultima actualizare:
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu

Mii de români din diaspora nu au putut să voteze în străinătate, deşi au stat şi nouă ore la cozi. La ora 21.00, sistemele electronice care permiteau votul au fost oprite automat. Oamenii se îndeamnă acum să depună plângeri penale. Peste 375.000 de români au ieşit la vot în străinătate. În faţa acestui haos, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a recunoscut că lucrurile s-au mişcat greoi, dar nu-şi asupmă vreo vină, având în vedere că ar fi dublat numărul secţiilor de votare din străinătate.

Prezenţa românilor la vot a fost covârşitoare în diaspora. Au fost atât de mulţi oameni care au vrut să-şi exprime dreptul electoral, încât au aşteptat chiar şi nouă ore la coadă, pentru a ajunge la secţiile de votare. 

Londra, Roma, Munchen, Copenhaga, Paris, Barcelona sunt doar câteva dintre oraşele în care s-au format cozi kilometrice, cum în unele locuri nu s-au mai văzut niciodată. Şi deşi s-au aşezat la coadă cu mult înaintea închiderii urnelor, mulţi dintre ei nu au apucat să voteze. De altfel, Ministerul român de Externe a cerut prelungirea orei de vot pentru diaspora, lucru care nu a fost acceptat.


    Teodor MeleşcanuFoto: Arhiva Click
Teodor MeleşcanuFoto: Arhiva Click

"S-a mers cam pe 30% participare la vot, e vorba de sondajele de opinie care s-au făcut. Privind organizarea, la Zurich poate au fost cozi, dar nu ştiu dacă au fost probleme deosebite. Dacă prezenţa a fost atât de mare, lucrurile au fost mai dificile", a declarat ministrul de Externe.

Teodor Meleşcanu susţine că a dublat secţiile de votare din străinătate

Întrebat dacă îşi dă demisia în urma acestor probleme de la votul din străinătate, ministrul a răspuns: „În ce priveşte demisia e o chestiune care nu ţine de mine, ţine de partid, de guvern. În condiţiile în care am dublat numărul secţiilor de votare, câte trebuia să fac? Care este vina mea? Fiind un funcţionar public trebuie să îmi asum responsabilitatea, sunt om politic cu responsabilitate guvernamentală. Reprezint un partid care se numeşte ALDE şi guvern. Îmi exprim foarte direct şi sincer regretul că nu şi-au putut exprima dreptul de vot şi îmi asum toată răspunderea politică pentru acest lucru”, a declarat Teodor Meleşcanu într-o intervenţie telefonică la Digi24.ro 

Citeşte şi:

Cum poți vota în 26 mai dacă ești în străinătate

Alegeri europarlamentare 2019. Incidente la secţiile de votare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net