Ce spune ministrul Finanțelor despre majorarea pensiilor, programată pentru septembrie

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu a declarat că Guvernul trebuie să decidă în privința majorării pensiilorfoto: Inquam Photos
Florin Cîțu a declarat că Guvernul trebuie să decidă în privința majorării pensiilorfoto: Inquam Photos

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit despre majorarea pensiilor, prevăzută pentru luna septembrie a acestui an. Astfel, deși sunt alocate sumele pentru acel capitol de cheltuieli, Cîțu a precizat că decizia nu este luată în acest moment.

Întrebat, într-o emisiune la Digi 24, dacă pensionarii ar trebui să se mai aştepte la majorarea pensiilor din septembrie, decizie luată în Parlament, ministrul de Finanţe a declarat: "Nu pot eu să vă dau un răspuns. Este o decizie politică pe care trebuie să o ia Guvernul. Dar în acest moment, acel capitol de cheltuieli are alocate sumele respective. Bineînţeles, asta duce la deficit şi îl vom finanţa până atunci.

Ce trebuie să ştie toţi românii este că nu va exista nicio problemă cu plata pensiilor aşa cum sunt astăzi, salarii, şomaj tehnic etc. Ce avem în plată lunar plătim la timp.

Nu pot să am un răspuns. E nevoie de o dezbatere publică, situaţia economiei nu este dintre cele mai bune. Eu văd o revenire a economiei mai rapidă şi mai bună decât ne aşteptam. Ceea ce pot să spun este că vom face toate eforturile să plătim tot ce avem în buget, la timp şi vom aloca mai multe resurse în partea a doua a investiţiilor, din bani de la buget, de la instituţii internaţionale sau de la Comisia Europeană".

Legea a trecut prin Parlament fără surse de finanțare

Florin Cîţu a recunoscut că investitorii români şi agenţiile de rating se arată îngrijorate de posibilitatea adoptării acestei măsuri şi de efectele pe care mărirea pensiilor le-ar putea avea aspupra întregii economii.

”Problema cu creşterea pensiilor nu este creşterea în sine, pentru anul acesta. Problema este că vorbim de o lege care a trecut prin Parlament fără surse de finanţare. Aici este problema. În momente de boom economic poţi să închizi ochii, în momente de criză este foarte greu să faci acest lucru. Astăzi, în acest moment nu avem o decizie luată", a mai declarat ministrul de Finanţe.

Citește și:

Noua lege a pensiilor. Când te poţi pensiona în funcţie de anul naşterii

Horia Moculescu: «Poștașul mi-a adus astăzi pensia și mi-a spus că se jenează să mi-o dea»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net