Ce se întâmplă cu nunțile programate ale românilor. Anunțul disperat al floriștilor

Ultima actualizare:

    Tinerii au fost obligați să anuleze nunțile programate până în luna mai, inclusiv Foto: alba24.ro
Tinerii au fost obligați să anuleze nunțile programate până în luna mai, inclusiv Foto: alba24.ro

Nunțile românilor sunt date peste cap de criza coronavirusului. Sunt interzise adunările, restaurantele au fost închise, astfel că tinerii care și-au programat căsătoria pentru perioada aceasta au anulat evenimentul. Iată ce spun foriștii despre situația critică în care se află!

Românii nu mai fac nunți, iar toate evenimentele au fost anulate. Nimeni nu știe când acest lucru va mai fi posibil, cert este că organizatorii și floriștii sunt disperați. Afacerile lor sunt în pragul falimentului. Au pierdut contracte importate, crescătorii de flori pierd zeci de mii de fire pe zi, iar salariații lor riscă să ajungă șomeri.

Floristul Alina Neacșa: ”Industria de evenimente, unul dintre cele mai afectate domenii”

”În acest moment, cei  care urmau să aibă evenimente în lunile martie, aprilie chiar și luna mai au ales să le  amâne pentru date ulterioare, în funcție de disponibilitatea locațiilor. Industria organizatoare de evenimente este în prima linie a celor mai afectate domenii de activitate. Așteptăm toți, cu mare interes, felul în care autoritățile ne vor oferi sprijin pentru a reuși să depășim criza produsă de COVID-19. Astăzi, după câteva zile de căutare în piață, toata lumea este în așteptare, încă nu există o panică generală, lucru care mă bucură. Sunt foarte multe acțiuni și apeluri la ajutor în comunitatea noastră, floriștii încearcă să găsească soluții creative și practice care pot fi aplicate înspre ajutorarea branșei. Este încă devreme să ne pronunțăm cu privire la evoluția sezonului de nunți care are ca perioada de vârf lunile iunie-octombrie. Suntem profund dezamăgiți de faptul că pe lista codurilor CAEN înaintată către autorități, nu se află codurile CAEN aferente branșei noastre”, ne-a declarat celebrul florist Alina Neacșa

Alina Neacșa este celebră pentru aranjamentele fastuoase pe care le face din trandafiri parfumați de grădină
Alina Neacșa este celebră pentru aranjamentele fastuoase pe care le face din trandafiri parfumați de grădină

Ea este de altfel inițiatoarea petiției: ”Sprijin pentru antreprenorii floriști și producătorii de plante și flori tăiate din România”, care este semnată, în prezent, de peste 1.500 de persoane.

Floriștii cer să fie ajutați de stat ca să nu intre în faliment

Floriștii îi cer premierului Ludovic Orban  și ministrului Economiei,Virgil Popescu, amânarea plății TVA cu minimum 60 de zile, scutiri de impozite pentru angajații noi, amânarea la plată a creditelor bancare pentru cel puțin 60 de zile, ajutor pentru taxele salariale pentru firmele aflate în dificultate, acordarea de împrumturi pentru IMM-uri cu dobândă 0 și garantate de stat, pentru societățile cu probleme financiare și eliminarea popririlor pe perioada crizei.

Primul ministru a anunțat ieri, 19 martie, că vor fi adoptate mai multe măsuri pentru sprijinirea economiei și a companiilor afectate de criza coronavirusului, din toate domeniile de afectate.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/masuri-luate-de-guvern-lupta-epidemiei-cu-covid-19-asiguram-platile-pentru-somaj

https://www.click.ro/news/national/somajul-tehnic-6-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-daca-patronul-te-trimite-acasa-ce

https://www.click.ro/news/national/somaj-tehnic-la-ford-craiova-dacia-mioveni-pirelli-slatina-si-loteria-romana

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net