Ce drepturi va avea strănepoata Regelui Mihai după ce va fi recunoscută în acte

Ultima actualizare:
Ionela Vasile a explicat ce drepturi are fetiţa fostului Principe Nicolae
Ionela Vasile a explicat ce drepturi are fetiţa fostului Principe Nicolae

Ziua de 27 mai este una istorică pentru Nicoleta Cîrjan, femeia din Braşov care în urmă cu trei ani şi trei luni l-a făcut tătic pe fostul Principe Nicolae. Speriat de amploarea care au luat-o atunci lucrurile, nepotul Regelui Mihai şi-a recunoscut fetiţa abia acum şi se pare că îşi va asuma toate responsabilităţile în calitate de părinte. Potrivit avocatului, consultat de Click!, Nicolae îi va plăti micuţei o pensie de întreţinere mulţi ani de acum înainte şi va avea dreptul să o vadă după ce va stabili cu mama ei un program de vizite.

După ani în care a tăcut, a cerut teste de paternitate şi a fost implicat într-un scandal major, care i-a adus excluderea din familia regală, nepotul Regelui Mihai a recunoscut, luni, că Iris este fetiţa lui, adusă pe lume de Nicoleta Cîrjan o tânără din Braşov. Testele ADN au confirmat paternitatea fără dubii. Acum, Nicolae se angajează să îi plătească fiicei sale o pensie de întreţinere, cel puţin până la 18 ani. Anunţul a fost făcut de nepotul Regelui Mihai pe pagina sa oficială de Facebook.

Nicoleta Cîrjan şi Nicolae sunt părinţii micuţei Iris
Nicoleta Cîrjan şi Nicolae sunt părinţii micuţei Iris

″În urma insistențelor mele de a face testul privind stabilirea paternității presupusului meu copil, doamna Nicoleta Cîrjan a acceptat realizarea acestuia. Rezultatul a fost pozitiv, reieşind că sunt tatăl copilului ei”, a punctat el.

Strănepoata Regelui Mihai, pensie de întreţinere până la 26 de ani

Potrivit avocatului consultat de Click!, strănepoata Regelui Mihai va avea mai multe drepturi, nu doar băneşti, după ce va fi recunoscută şi în acte. 

"Conform legii, dacă tatăl biologic este de acord să recunoască copilul o poate face la Oficiul Stării Civile sau printr-o declarație notarială. La Starea Civilă se reface certificatul de naştere al copilul fiind menționat el ca tată. Acest lucru înseamnă că are varianta să contribuie de bună voie la creșterea copilului şi să se înţeleagă la un program de legături personale tată-copil.

Nicoleta Cîrjam şi fostul Principe Nicolae s-au cunoscut în 2015
Nicoleta Cîrjam şi fostul Principe Nicolae s-au cunoscut în 2015

Dacă nu-și îndeplinește de bună voie obligația de întreținere legală a copilului, mama ( n.r. Nicoleta Cârjan) îl poate acționa în instanță pemtru a stabili inclusiv cuantumul pensiei de întreținere până când copilul împlinește 18 ani. Dacă fetiţa va urma  cursuri universitare, atucni această pensie se prelungeşte până la împlinirea vârstei de 26 de ani. Din punct de vedere legal, copilul are dreptul să păstreze legătura şi cu membrii  Casei Regale. Ea se poate adresa ulterior instanței de judecată, care poate pronunţa o hotărâre prin acre să-i fie recunoscute drepturile, pentru că este parte din această familie", a explicat avocata Ionela Vasile.

Cum s-au cunoscut Nicoleta Cârjan şi Nicolae 

Nicolae şi Nicoleta Cîrjan s-au cunoscut în 2015, când nepotul regelui Mihai a organizat un tur al României pe bicicletă pentru promovarea lecturii. Ar fi avut atunci o relaţie scurtă din care a rezultat micuţa Iris. Cum fostul Principe nu a recunoscut iniţial copilul, cei doi părinţi au fost implicaţi într-un scandal de proporţii, care l-a costa pe Nicolae locul în familia regală.


    Nicoleta Cîrjam şi fostul Principe Nicolae s-au cunoscut în 2015Foto: arhivă personală
Nicoleta Cîrjam şi fostul Principe Nicolae s-au cunoscut în 2015Foto: arhivă personală

Astfel, în 2016, fără prea multe explicaţii, Casa Regală a României anunţa că Nicolae este exclus din succesiunea la tron şi îşi pierde titlurile dinastice, decizia fiind luată de Regele Mihai. 

Nicolae s-a mutat în România în 2012, la doi ani după ce Regele Mihai i-a acordat titlul de principe. A învăţat limba romană şi s-a implicat în activităţi culturale şi sportive în numele Familiei Regale a României. După ce a fost exclus din ordinea succesiunii la tron, Nicolae s-a căsătorit cu Alina Maria Binder. Nunta a avut loc toamna trecută, la Sinaia.

Citeşte şi: 

Prințul Nicolae împlinește 34 de ani. În ce relații se află cu Casa Regala după ce i-a fost retras titlul regal

Ce Masterchef celebru i-a devenit naş Principelui Nicolae! Nu e de mirare că a avut un meniu exclusivist

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net