Ce bonus vor primi medicii de familie pentru fiecare pacient imunizat anti Covid-19

vaccinare-anti-covid.jpg

Campania de vaccinare anti Covid-19 a început pe 27 decembrie în toată UE
Campania de vaccinare anti Covid-19 a început pe 27 decembrie în toată UE
Foto: Guvernul României

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care stabileşte cum vor fi renumerate cadrele medicale care vor participa la procesul de vaccinare. Medicii de familie vor primi un bonus de 30 de lei pentru fiecare pacient imunizat, sumă care se poate dubla în anumite condiții.

Astfel, medicii de familie vor trebui să informeze, să programeze în platformă, să se asigure că vin pacienții la vaccinare și după aceea să monitorizeze. Aceștia vor primi 30 lei pentru fiecare pacient. Când se depăși limita de 50% din lista de pacienți pe care îi are medicul de familie, plata va fi de 50 de lei pe pacient, respectiv 60%, 60 de lei pe pacient.

"Medicii de familie sunt esenţiali în această periodă şi sunt esenţiali întotdeauna şi sistemul de sănătate trebuie să le acorde importanţa pe care o au peste tot în lume. În perioada următoare ne bazăm pe medicii de familie şi îi programeze pe pacienţii care vin să se vaccineze şi să stea la dispoziţie oamenilor după vaccinare.

Medicii de familie vor fi renumeraţi pentru această muncă suplimentară, e vorba de o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Vorbim de programare, informare şi monitorizarea pacienţilor. Această plată despre care vorbesc va fi de 30 lei pentru fiecare pacient, pentru acest serviciu, acolo unde medicul de familie îl programează pe pacient şi acolo unde pacientul merge şi se vaccinează şi lucrurile merg în regulă.

Când se trece de 50% de lista persoanelor eligibile la vaccinare, noi considerăm că e efort mare al medicului de familie şi atunci plata se face cu 50 lei pe pacient, respectiv 60% din lista persoanelor eligibile vorbim de 60 de lei. Aceste două puncte au aplicabilitate practică şi de mâine ne bazăm pe oamenii care vor veni alături de cei care vor veni alături de cei din centrul de vaccinare”, a precizat Vlad Voiculescu, citat de Digi24

Citește și:

Unde se pot vaccina anti Covid-19 bucureștenii în etapa a doua. 8 centre sunt deja gata

Sub 50% dintre angajații din învățământul preuniversitar vor să se vaccineze anti Covid-19

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1