Cazul ursului Arthur, în atenția Comisiei Europene: „Cercetăm detaliile, urmărim cu mare atenție”

Ultima actualizare:

    Ursul Arthur era cel mai mare urs din românia și probabil din sud-estul EuropeiSursa foto: Agent Green
Ursul Arthur era cel mai mare urs din românia și probabil din sud-estul EuropeiSursa foto: Agent Green

Comisia Europeană s-a arătat preocupată de cazul ursului Arthur. Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a declarat luni (10 mai) că analizează acuzațiile care vin din partea unor ONG-uri potrivit cărora un prinț din Liechtenstein a ucis un urs de talie mare în România într-o partidă de vânătoare de trofee care ar fi avut loc într-o arie protejată.

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a venit în România în martie și a împușcat un urs brun de 17 ani într-o arie naturală protejată, sub pretextul că avea o derogare, care însă fusese dată însă pentru eliminarea unui alt urs. 

„Serviciile mele cercetează detaliile acestui caz, pe care îl urmărim foarte atent. Am încredere că autoritățile române investighează acest incident în cele mai mici detalii”, a declarat comisiarul pentru mediu în timpul unei audieri la Comitetul pentru mediu al Parlamentului European, potrivit Digi24.

Vara trecută, Comisia Europeană a avertizat în mod oficial România, într-o etapă preliminară a procedurii de infringement, că trebuie să se conformeze directivelor europene în materie de mediu și să prezinte planuri de conservare pentru ariile sale protejate. 

DNA, anchetă penală în cazul ursului Arthur

Procurorii DNA au început o anchetă in rem cu privire la împușcarea ursului Arthur, considerat cel mai mare urs din Europa. Procurorii DNA au suspiciuni privind fapte de abuz în serviciu cu obtinerea de foloase materiale pentru sine sau altul. Deocamdată dosarul nu vizează o persoană anume, procurorii au nevoie de timp pentru a aduna documente.

VEZI ȘI: Imagini cu blana ursului Arthur, într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc. Ministrul Mediului: "Este faptă penală dacă trofeul pleacă din ţară"

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net