Câți oameni au participat la pelerinajul de Sf. Andrei. Jumătate dintre ei au fost preoți

pelerinaj-sfantul-andrei.jpg

pelerini la slujba de sf andrei
Nimai 300 de pelerini au participat la slujba de Sf. Andrei din comuna Ion Corvin, județul Constanța
foto: Inquam Photos

Slujba de la peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin din județul Constanța, oficiată de un sobor de preoți condus de IPS Teodosie, s-a desfășurat cu participarea mai multor persoane din alte localități, în ciuda interdicțiilor anunțate de autorități. Până la urmă, la slujbă au participat aproximativ 300 de persoane, jumătate dintre acestea fiind preoți.

Prefectul județului Constanța a precizat că puțin peste 100 de persoane nu au respectat regulile. Conform autorităților, la slujba religioasă ar fi participat aproximativ 150 de membri ai clerului bisericesc, circa 120 de credincioşi sosiţi individual, 20 de voluntari prezenţi pentru serviciile de catering şi membri ai unei delegaţii creştine sosiţi cu opt microbuze de câte opt locuri.

Aproximativ 300 de persoane, au participat luni la slujba religioasă oficiată de arhiepiscopul Teodosie, alături de soborul de preoţi şi călugări invitaţi, cu ocazia celebrării praznicului Sfântului Apostol Andrei, la mânăstirea din localitatea Ion Corvin, conform informaţiilor furnizate Agerpres de către prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

Potrivit sursei citate, ceremonia a decurs fără incidente, cu participarea a aproximativ 300 de persoane, pe tot parcursul evenimentului.

''Din informaţiile transmise de către coordonatorul dispozitivului de ordine publică, slujba organizată sub auspiciile Arhiepiscopiei Tomisului la mănăstirea Sfântul Apostol Andrei, din comuna Ion Corvin, s-a desfăşurat fără incidente, la eveniment fiind prezenţi permanent, în dinamică, circa 300 de persoane'', a declarat prefectul Coşa.

Citește și:

ÎPS Teodosie cheamă oamenii la slujba de Sf. Andrei. Cei care se îmbolnăvesc și mor „pleacă la Dumnezeu”

Conform datelor centralizate de forţele de ordine, la slujba religioasă ar fi participat aproximativ 150 de membri ai clerului bisericesc, circa 120 de credincioşi sosiţi individual, 20 de voluntari prezenţi pentru serviciile de catering şi membri ai unei delegaţii creştine sosiţi cu opt microbuze de câte opt locuri, a mai menţionat prefectul judeţului Constanţa.

Cel puțin 100 de persoane au încălcat prevederile legale

Într-o intervenție la Digi 24, prefectul a spus că numărul celor care nu au respectat prevederile legale în acest sens e puțin peste 100. "La momentul de față, având în vedere câți oameni mai sunt acolo, nici nu cred că mai poate fi numit pelerinaj. La momentul de față (...) vă pot garanta că nu a existat absolut niciun risc de contaminare”, a mai declarat prefectul Constanței.

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti au fost mobilizaţi la manifestările religioase organizate la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin.

Citește și:

Pelerinajul de Sfântul Andrei de la Constanța nu va avea loc. Judecătorii au respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului

Conform sursei citate, în colaborare cu reprezentanţii mănăstirii şi ai DSP Constanţa, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor către racla cu sfintele moaşte, altar şi lumânărar, au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum şi pentru participanţii la slujba religioasă, astfel încât să se respecte distanţarea fizică.

"Pentru desfăşurarea fără incidente şi în siguranţă a evenimentului, solicităm tuturor participanţilor să respecte aceste marcaje, să nu staţioneze excesiv în zona raclei şi să nu forţeze accesul prin alte puncte decât cele marcate", a transmis Jandarmeria Constanţa.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1