Carne stricată și multă mizerie la Carrefour. ANPC vrea să închidă două magazine

Ultima actualizare:
Inspectorii au constatat nereguli în zona în care era prelucrată carnea
Inspectorii au constatat nereguli în zona în care era prelucrată carnea

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au propus închiderea temporară a două magazine Carrefour, după 14 controale realizate în București și în țară. Au fost găsite alimente păstrate la temperaturi inadecvate, cu data limită de consum depăşită sau depozitate în condiţii neigienice.

Controalele ANPC s-au desfăşurat în 24 octombrie, au vizat magazine Carrefour, din Bucureşti şi din Satu Mare, Cluj, Oradea, Baia Mare, Constanţa, Braşov, fiind verificate 6.724 de kilograme de produse alimentare, în cazul a 1.660 de kilograme fiind constatate abateri, conform News.ro.

În Bucureşti, la Carrefour Mega Mall a fost găsit la vânzare piept de mânzat cu data de valabilitate depăşită, peştele era depozitat în condiţii necorespunzătoare, iar produsele calde erau la temperaturi sub 60 de grade.

În Carrefour Militari, neregulile au constat în păstrarea peştelui în alte condiţii decât cele indicate de furnizor, preparatele calde erau la temperaturi sub 60 de grade, iar cele reci erau la temperaturi de peste 8 grade, crap sălbatic din Grecia vândut ca având ”prospeţime extra”, în condiţiile în care gradul de prospeţime era B. Nereguli similare au fost găsite şi la Carrefour Băneasa, precum şi la Carrefour Bucureşti - Orhideea.

Inspectorii ANPC au descoperit că peștele era depozitat în condiții improprii
Inspectorii ANPC au descoperit că peștele era depozitat în condiții improprii

Produse expirate, cu etichete duble, la Carrefour București Grand Arena

La Carrefour Bucureşti Grand Arena nu erau respectate condiţiile de consum la masa caldă, erau puse în vânzare produse cu termenul de valabilitate depăşit, cu etichete duble, şi peşte alterat.

Nereguli legate de temperaturile de păstrare a alimentelor au fost găsite şi la Carrefour Bucureşti Colosseum.

La Carrefour Satu Mare au fost găsite cântare cu verificarea metrologică depăşită şi produse cu două etichete având termene diferite de valabilitate.

La Carrefour Cluj Napoca au fost găsite produse care pun în pericol sănătatea consumatorilor, la magazinul din Oradea - Lotus Market, nu poate fi stabilit lotul din care proveneau unele produse din carne, la produsele din zona de mâncare gătită nu poate fi determinată data preparării, iar la cel din Baia Mare au fost descoperite practici comerciale înşelătoare legate de ingredientele utilizate la prepararea mâncării.


    Inspectorii au constatat nereguli în zona în care era prelucrată carneafoto: ANPC
Inspectorii au constatat nereguli în zona în care era prelucrată carneafoto: ANPC

La două magazine din Braşov controalele au relevat rastele pe care era păstrată carne şi care, din cauza modului în care erau confecţionate, nu puteau fi igienizate corespunzător, carne depozitată la temperaturi mai mari decât cele indicate, iar la raionul de produse gătite, mancarea caldă era în aceeaşi vitrină frigorifică cu dulciurile.

Amenzi de peste 300.000 de lei

Au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de 301.000 de lei şi au fost date 3 avertismente, peste 200 de kilograme de produse alimentare au fist retrase temporar de la comercializare, iar definitiv au fost retrase 1.423 de kilograme de alimente în valoare de peste 28.000 de lei. De asemenea, serviciile la raionul de gastronomie au fost oprite temporar în două magazine şi a fost propusă măsura închiderii temporare până la şase luni în cazul a două magazine.

Citește și:

VIDEO «La Cocoșatu» și «La Gil», mititei cu mari probleme. Mizeria incredibilă găsită în bucătării

Horia Constantinescu, șeful ANPC:”Sunt mulți colegi certați cu apa. Cum să te duci în control, să ridici brațul și să puți”

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net