Capul mafiei țigărilor din Arad, capturat de polițiști. Unde a fost prins traficantul Cosmin Mladin

cosmin_mladin.jpg

Cosmin Mladin era dat în urmărire generală pentru constituire grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani.
Foto: aradon.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Victorie pentru polițiști! La trei zile de când a fost emis mandat de arestare pe numele celui mai mare traficant de țigări din zona Aradului, acesta a fost prins și arestat.

Cosmin Mladin (35 ani) s-a prezentat la Tribunalul București, saptămâna trecută, unde magistraţii discutau solicitarea DIICOT prin care se cerea arestarea lui şi a lui Dani Copil, unul dintre locotenenţii săi. Instanţa a amânat decizia pentru luni, atunci când a hotărât arestarea preventivă a celor doi.

Numai că, până la emiterea mandatului, Cosmin Mladin a dispărut. Pentru că nu a fost găsit, pe 26 iulie a fost dat în urmărire națională.

Azi dimineață, Cosmin Mladin a fost depistat într-o locuință din Arad, încătușat și dus într-un centru de arest preventiv, scrie aradon.ro.

Ce acuzații i se aduc lui Mladin 

Arestarea lui Mladin are legătură cu o anchetă care s-a soldat cu 157 de percheziţii desfăşurate, în 13 iulie, de Poliţia Română şi DIICOT. Percheziţiile au avut loc în orașul Arad şi în alte opt judeţe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, format din circa 100 de persoane, specializat în contrabandă cu ţigarete şi spălare de bani.

Ţigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia ar fi fost încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport, controlate de segmentul extern al grupării - cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare, unde erau descărcate de către membrii grupării.

„O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) şi, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franţa sau Italia, autorităţile engleze reuşind să captureze, până în prezent, ţigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline”, a anunțat IGPR în 13 iulie.  

 

Citește și: 

Cheia de rezervă de la maşina afaceristului asasinat la Arad, de negăsit! Apropiații spun că o ținea mereu în același loc

VIDEO ”Nașii” moldoveni, prinși cu țigări de contrabandă în Trenul Prietenia

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Consulul onorific al Iordaniei la Braşov are probleme cu legea. Dahabreh Raed este acuzat că a săprijit o reţea care se ocupa cu contrabanda cu ţigări. Diplomatul a fost reţinut şi urmează să fie dus la Tribunalul Braşov cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

  • alina idriceanu

    Alina Mădălina Idriceanu (26 ani), învăţătoarea din comuna vasluiană Tătărăni, arestată la sfârşitul lunii aprilie şi, ulterior, plasată sub control judiciar, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, alături de alte opt persoane, fiind acuzată de contrabandă cu ţigări. Ea folosea un limbaj obscen în convorbirile cu ceilalţi traficanţi.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul