Capul mafiei țigărilor din Arad, capturat de polițiști. Unde a fost prins traficantul Cosmin Mladin

Ultima actualizare:

    Cosmin Mladin era dat în urmărire generală pentru constituire grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani.Foto: aradon.ro
Cosmin Mladin era dat în urmărire generală pentru constituire grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani.Foto: aradon.ro

Victorie pentru polițiști! La trei zile de când a fost emis mandat de arestare pe numele celui mai mare traficant de țigări din zona Aradului, acesta a fost prins și arestat.

Cosmin Mladin (35 ani) s-a prezentat la Tribunalul București, saptămâna trecută, unde magistraţii discutau solicitarea DIICOT prin care se cerea arestarea lui şi a lui Dani Copil, unul dintre locotenenţii săi. Instanţa a amânat decizia pentru luni, atunci când a hotărât arestarea preventivă a celor doi.

Numai că, până la emiterea mandatului, Cosmin Mladin a dispărut. Pentru că nu a fost găsit, pe 26 iulie a fost dat în urmărire națională.

Azi dimineață, Cosmin Mladin a fost depistat într-o locuință din Arad, încătușat și dus într-un centru de arest preventiv, scrie aradon.ro.

Ce acuzații i se aduc lui Mladin 

Arestarea lui Mladin are legătură cu o anchetă care s-a soldat cu 157 de percheziţii desfăşurate, în 13 iulie, de Poliţia Română şi DIICOT. Percheziţiile au avut loc în orașul Arad şi în alte opt judeţe, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, format din circa 100 de persoane, specializat în contrabandă cu ţigarete şi spălare de bani.

Ţigările achiziţionate din Ucraina, Republica Moldova şi Serbia ar fi fost încărcate în autotrenuri aparţinând unor societăţi de transport, controlate de segmentul extern al grupării - cetăţeni sârbi, ucraineni, moldoveni, fiind disimulate în alte categorii de mărfuri sau în autotrenuri declarate goale la intrarea în România. După introducerea acestora în ţară, erau transportate către depozite intermediare, unde erau descărcate de către membrii grupării.

„O parte din marfă se comercializa pe teritoriul României, iar o altă parte era disimulată în alte categorii de mărfuri (în principal piese şi subansamble auto) şi, ulterior, era transportată şi comercializată în Marea Britanie, Germania, Franţa sau Italia, autorităţile engleze reuşind să captureze, până în prezent, ţigarete pentru care valoarea totală a taxelor neachitate a fost calculată la aproximativ 10 milioane de lire sterline”, a anunțat IGPR în 13 iulie.  

Citește și: 

Cheia de rezervă de la maşina afaceristului asasinat la Arad, de negăsit! Apropiații spun că o ținea mereu în același loc

VIDEO ”Nașii” moldoveni, prinși cu țigări de contrabandă în Trenul Prietenia

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net