Când începe toamna astronomică. Cum ne afectează echinocțiul de toamnă

Ultima actualizare:

    În acest an, toamna astronomică va începe luni, 23 septembrie, la ora 10.50, când are loc echinocţiul de toamnăFOTO: Click!
În acest an, toamna astronomică va începe luni, 23 septembrie, la ora 10.50, când are loc echinocţiul de toamnăFOTO: Click!

A venit deja toamna calendaristică, temperaturile au coborât, iar copacii își pierd frunzele. Însă, echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 10.50, când va începe toamna astronomică. Uite cum ne afectează!

În acest an, echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 10.50. Acesta este momentul când soarele se va afla pe ecuatorul ceresc, iar ziua va fi aproximativ egală cu noaptea, conform astro-urseanu.ro.

Dacă în emisfera nordică începe toamna astronomică, în emisfera sudică a Pământului, data de 23 septembrie marchează începutul primăverii.

Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până la solstiţiul de iarnă, din 21 decembrie când va începe din nou să crească.. Astrologic, momentul coincide cu intrarea Soarelui în zodia Balanţei, una de reconciliere. Semnul aduce un alt tip de energie, care ne ajuta să medităm la ceea ce s-a întâmplat până acum, scrie adevarul.ro.

Echinocțiul de toamnă, tradiții și obiceiuri

Legat de echinocțiul de toamnă, există o serie de tradiții și obiceiuri pe care mulți români le respectă cu sfințenie, ca să le meargă bine până la finele anului.

  • Agricultorii îi arată recunoștință lui Dumnezeu pentru recoltele lor. Țăranii duc la preot, la sfințit, plante, legume sau fructe folosite în scopuri vindecătoare. Plantele capătă puteri de alinare a durerilor sufletești și a bolilor trupești dacă sunt sfințite pe 23 septembrie. Spre exemplu, prunele sfințite vindecă copiii de bolile copilăriei precum rujeola sau varicela.
  • Atunci când țăranii văd că păsările încep să zboare în stoluri în țările calde e bine să arunce cu grâu peste gard. Această superstiție spune că înaripatele nu vor pleca flămânde și nu vor distruge recoltele de anul viitor.
  • Nu ai voie să strângi merele sau gutuile după această dată! Se spune că dacă strângi fructele după ziua cu echinocțiu nu vei avea spor la muncă tot anul.

Citește și:

O plimbare în parc îţi menţine copilul sănătos

Cele mai îndrăgite tradiţii pentru spor şi sănătate la sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
www.antena3.ro
camion accident Suceava FOTO ISU Suceava jpg
image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net