O plimbare în parc îţi menţine copilul sănătos

22-23-g-foto-123-rf.jpg

O oră de plimbare prin parc îi ajută pe copii să reziste în faţa virozelor de sezon
Citeste tot despre: 

Este clar sezonul virozelor, al gripelor şi răcelilor! Inevitabil, părinţii se pot trezi în orice clipă cu micuţul bolnav, după ce a căpătat un virus la grădiniţă, şcoală sau liceu. De aceea, o echipă mixtă de cercetători americani şi australieni recomandă plimbările lungi în parc.

În primul rând o plimbare în parc stimulează secreţia de melatonină, hormon responsabil cu somnul. Este suficient să vă jucaţi cu micuţul timp de 45 de minute sub soarele cald de toamnă şi efectele benefice ale acestuia se vor face simţite pe timpul nopţii. Micuţul va avea un somn odihnitor şi adânc de la ora 21.30 până la 7.30 sau 8.00. Însă, acesta nu este singurul beneficiu al plimbării prin parc toamna.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit că o plimbare de o oră prin parc combate predispoziţia genetică la obezitate (n.r. rezultat confirmat pe un studiu realizat pe 12.000 de persoane) şi ajută la arderea caloriilor consumate la desert (ardem între 225 şi 280 de calorii în decurs de 60 de minute de mers pe jos). Plimbarea în parc întăreşte sistemul imunitar, reduce riscul apariţiei cancerului la sân şi stimulează creşterea şi dezvoltarea musculară. Pentru copii, plimbarea zilnică prin parc în perioada anotimpului de tranziţie către iarnă are un rol important în adaptarea organismului pentru lunile cu ger care se apropie. Atenţie, însă, este foarte important să îmbrăcaţi corespunzător copiii!

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1