Căi ferate și orașe inundate. Oamenii ies din mașină pe geam

Ultima actualizare:

    Captiv în mașină, tânărul a ales să iasă pe geamFoto: ISU Botoșani
Captiv în mașină, tânărul a ales să iasă pe geamFoto: ISU Botoșani

Ploile căzute în ultimele ore au afectat comunități întregi. Căi ferate și orașe au fost inundate, iar oamenii a fost nevoiți să iasă din mașină pe geam. Imaginile vorbesc de la sine.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 53 de localități din 23 de județe pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente și vântul puternic.

În cursul zilei de ieri, 16 iunie, și pe timpul nopții, la nivel național au fost emise 32 de atenționări și avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torențiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanți și viituri rapide pe râurile mici.

34 de case și opt străzi au fost inundate

Pentru înlăturarea efectelor, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 34 de locuințe, 80 de curți, 41 de beciuri/subsoluri și 8 străzi. Totodată, din cauza vântului puternic, 4 copaci au căzut pe carosabil sau autoturisme și a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru degajarea acestora. 

Unele străzi din Botoșani au fost ”înghițite” de apă
Unele străzi din Botoșani au fost ”înghițite” de apă

Precipitațiile abundente au produs efecte semnificative în județul Cluj, unde pompierii au acționat la nivelul a 8 localități, pentru evacuarea apei cu motopompe.

Totodată, pe drumul național DN 1R, între localitățile Călățele și Dealul Negru traficul rutier este oprit din cauza surpării părții carosabile în urma unei viituri. Alte județe unde aversele torențiale au produs situații deosebite au fost Argeș, Gorj, Ialomița și Teleorman. Pomierii au sos apa din  peste 70 de gospodării.

Pasajul București-Târgoviște, plin de apă

Și Capitala a fost lovită de vremea rea.  În această dimineață, cei de la ISU București-Ilfov au scos apa din subsolul mai multor locuințe și de pe caroosabil. Inclusiv  pasajul de pe Șos. București-Târgoviște a fost inundat și a fost nevoie de intervenția salvatorilor. În plus, au doi copaci au căzut pe stradă, din cauza vântului puternic .

Așa arăta în această dimineață pasajul de pe Șos. București-Târgoviște, din Capitală
Așa arăta în această dimineață pasajul de pe Șos. București-Târgoviște, din Capitală

Potrivit celor de la IGSU, traficul rutier a fost temporar afectat pe DN 15, în Mureș, pe DJ 108C, în Cluj și DJ 242H, în Galați. În moment, nu se circulă pe DN 57B, în Caraș Severin,  DN 1R, în Cluj și pe DJ 108F, în Sălaj.

Și calea ferată a fost afectată de ploile abundente

Circulația feroviară se desfășoară în condiții normale de trafic, la această oră, pe toate magistralele de cale ferată. O singură porțiune de cale ferată este afectată de ploile abundente, și anume la ieșire din stația Călan Băi (stație aflată pe secția Subcetata - Simeria Triaj), unde apa a ajuns până la nivelul liniei.

Linia de cale ferată inundată se află la ieșire din stația Călan Băi
Linia de cale ferată inundată se află la ieșire din stația Călan Băi

Trenul R R705 tranzitetază zona inundată pe o porțiune de 300 m cu restricție de viteză. ”Personalul feroviar va monitoriza în continuarea situația la fața locului pentru a stabili condițiile de circulație pentru următorul tren”, a precizat Oana Brânzan, purtător de cuvând la CFR Infrastrcutură.

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecție de către cetățeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice, au fost emise nouă mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT la nivelul județelor Cluj, Galați, Sălaj, Suceava și Tulcea. În această dimineață, salvatorii evacuau apa de pe o stradă din județul Giurgiu și dintr-o curte din județul Dâmbovița.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/imagini-apocaliptice-vantul-puternic-facut-prapad-pana-marti-este-cod-galben-de-ploi

https://www.click.ro/news/national/alerta-anm-cod-galben-si-cod-portocaliu-de-ploi-toata-tara-cum-va-fi-vremea-zilele

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net