Bricul Mircea se pregătește să plece în primul voiaj în jurul lumii. Nava este acum în reparații în Portul Midia

bricul-mircea-1.jpg

Bricul Mircea este cea mai cunoscută navă a flotei române
Bricul Mircea are 81 de ani și este încă mândria flotei române
Foto: cronicadebraila.ro
Citeste tot despre: 

Bricul”Mircea”, mândria flotei române, unul dintre cele mai cunoscute veliere din Europa va întreprinde prima cursă în jurul lumii. Anunțul a fost făcut de mai marii Flotei Militare care estimează că această călătorie va dura aproape un an. Pentru această încercare nava face ultimele pregătiri și reparații în portul Midia.

Lucrările efectuate în Portul Midia sunt realizate atât la corpul navei, precum și la totalitatea instalațiilor și echipamentelor de bord.” Nava a intrat în Șantierul Naval la începutul lunii iulie, iar la începutul lunii august ar trebui să finalizăm aceste lucrări”, a declarat comandantul Mircea Târhoacă pentru replicaonline.ro.

bricul-mircea-2.jpg

Bricul Mircea a intrat în reparații  în Portul Midia
Bricul Mircea a intrat în reparații de întreținere, la începutul lunii iulie, într-una din danele Portului Midia
Foto: focuspress.ro

Povestea Bricului Mircea

 

Bricul”Mircea”este un velier de tip bark (nava cu trei arbori), construit în anii 1938-1939 la Șantierul Naval “Blohm und Woss” din portul german Hamburg. Nava a intrat în dotarea flotei române pe 17 mai și a fost botezată “Mircea”după numele marelui domnitor Mircea cel Bâtran, întregitorul Țării Românești până la “Marea cea mare”. Vaporul a efectuat nenumărate marșuri de instrucție în Marea Neagră, Marea Egee, Mediterană și Oceanul Atlantic dar niciodată nu a participat la o călătorie circumterestră.

bricul-mircea-3.jpg

Muncitorii verifică toată nava pentru cea mai importantă călătorie de la lansarea la apă
Nava a fost reparată ultima oară în 2015

În cei 81 de ani de când navighează pe mările și oceanele lumii, a suferit două reparatii capitale: în 1965 a fost reparat la Hamburg, iar în perioada 1994-2002, a trecut printr-un amplu proces de reparații și modernizare în Santierul Naval Brăila. Ultimele intervenții de întreținere pentru Bricul”Mircea”au avut loc anul 2015. Nava a efectuat nenumărate marșuri de instrucție în Marea Neagră, Marea Egee, Mediterană și Oceanul Atlantic Nava, iar anul trecut a avut un marș istoric.”În ultimii 81 de ani, a întreprins marșuri de instrucție, a avut trei traversări ale Oceanului Atlantic, în 1976, 2004 și 2009. De exemplu, anul trecut am avut un marș istoric, nava a mers pe același itinerariu pe care l-a avut în 1939, când s-a întors din Șantierul Naval care a construit-o, în Germania, Hamburg”, a povestit comandantul Mircea Târhoacă pentru replicaonline.ro

 

Citiți și

 

Fiți alături de nava-școală ”Mircea”! Se face chetă pentru un marș în jurul lumii

 

”Festivalul mării”, sărbătoarea marinei militare programează manifestări în şase oraşe din ţară

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1