Bravo lor! Avem olimpici internaționali la Limba și literatura latină

elevi_olimpici_la_limba_latina1.jpg

elevi medaliati olimpiada de limba latina
Elevi din România au câștigat medalii la una dintre cele mai dificile discipline, la Limba și literatura latină. Bravo lor și profesorilor care i-au pregătit!
FOTO: MEN

Din nou pe podium! Elevi din România au câștigat medalii la una dintre cele mai dificile discipline, la Limba și literatura latină. Bravo lor și profesorilor care i-au pregătit!

În timp ce mulți elevi au rezultate catastrofale la testele în Limba română, există o mână de elevi care fac performanțe remarcabile la Limba și literatura latină.

La Olimpiada Internațională de Limbă și literatură latină Certamen Ovidianum Sulmonense, elevi din România au obținut medalii prețioase.

Olimpici internaționali la Limba latină

Lotul olimpic al României a urcat din nou pe podium, continuând tradiția rezultatelor excelente înregistrate la această competiție. Performanța a fost realizată de Sorana-Diana Plotogea, elevă a Colegiului Național „Gh. Vrânceanu" din Bacău, laureată cu premiul al III-lea și premiul pentru cea mai bună traducere.

Țara noastră a fost reprezentată de o echipă a cărei componență este următoarea: Sorana-Diana Plotogea și Cristina-Silvia Dorodici (Colegiul Național „Gh. Vrânceanu" din Bacău), Viviana-Gabriela Murgoci (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București), Maria Pânzaru (Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani), Ioana-Alexandra Bitire (Colegiul Național „Vasile Alecsandri" din Bacău) și Ștefan-Cristian Șimon (Colegiul Național „Doamna Stanca" din Satu Mare).

Timp de un an, din momentul declarării câștigătorilor selecției naționale, elevii au urmat un program susținut de pregătire, în vederea participării la olimpiadă.

Pentru ediția din acest an, pregătirea și însoțirea lotului au fost asigurate de profesoarele Florentina Neculau (Colegiul Național „Gh. Vrânceanu" din Bacău) și Coca Dorica (Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani).

Bravo lor!

Citește și despre calendarul Evaluării naționale la clasele mici

Citește și despre calendarul Evaluării naționale 2019

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1