Calendarul Evaluării naționale 2019. Prima probă, la Română, va fi pe 18 iunie

evaluarea_nationala_2019-proba_examen_elevi.jpg

Calendarul Evaluării naționale 2019. Prima probă, la Română, va fi pe 18 iunie
Calendarul Evaluării naționale 2019. Prima probă, la Română, va fi pe 18 iunie
FOTO: Click!

În perioada 11 -13 martie, elevii claselor a VII -a și a VIII-a vor susţine simularea Evaluării naţionale (EN VIII). Este o premieră, dar ministrul educației, Ecaterina Andronescu, spune că rezultatele din ultimii ani sunt foarte slabe.

În premieră, anul acesta, elevii din clasele a VII-a vor susține o simulare a examenului de Evaluare națională, împreună cu elevii din clasele a VIII-a, în perioada 11 - 13 martie. Din analiza rezultatelor din anii trecuți, a rezultat că elevi și părinții nu sunt interesați de această simulare întrucât notele nu se pun în catalog.

Calendarul Evaluării naționale 2019

Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educaţiei, prima probă scrisă din cadrul Evaluării naționale la clasele a VIII-a, Limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie 2019.

Calendarul mai arată că cea de-a doua probă scrisă, Matematică, se va desfăşura în data de 20 iunie, iar ultima, Limba şi literatura maternă, pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12.00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14.00 – 20.00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1