Bilanț trist. Câte oi au fost salvate, de fapt, din Portul Midia

oi nava scufundata portul midia.jpg

oi nava scufundata portul midia
În adăpost se mai află 180 dintre cele 252 de animale salvate, supravegheate în permanență de medici veterinari
Foto: ansvsa.ro
Citeste tot despre: 

Cu toate eforturile depuse de veterinari și voluntari, doar 252 de oi au fost salvate din vasul morții, eșuat în portul Midia. În total, pe nava Queen Hind s-au aflat 14.400 de animale. Din păcate, 60 dintre oile salvate au murit din cauza fracturilor multiple.

O tragedie pe care autoritățile noastre nu au știut să o gestionaze. Din cele 14.400 de oi aflate pe nava Queen Hind, eșuată pe 26 noiembrie în Postul Midia, au fost salvate foarte puține.

Câte oi au fost salvate, de fapt, din Portul Midia

Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, alături de o echipă de medici veterinari, s-a deplasat la adăpostul unde se află oile salvate de pe nava Queen Hind, care a eșuat în portul Midia.

Autoritățile au vrut să se asigure că animalele sunt adăpostite în condiții care să le asigure bunăstarea, au furaje suficiente și că primesc toate tratamentele de care au nevoie pentru stabilizarea stării de sănătate.

În adăpost se află 180 dintre cele 252 de animale salvate, care se află sub restricție sanitară veterinară, sunt în permanență supravegheate de medici veterinari.

60 dintre oile salvate au murit

Din păcate, 60 dintre oile salvate au murit din cauza unor afecțiuni diverse produse de condițiile din nava eșuată, iar pentru 11 s-a impus eutanasierea, datorită unor leziuni incompatibile cu viața (fracturi ale coloanei vertebrale, fracturi multiple ale membrelor, afectări grave ale organelor vitale).

Se fac eforturi pentru urgentarea demersurilor întreprinse de către ANSVSA, atât prin intermediul canalelor diplomatice, cât și a celor instituționale, pentru clarificarea situaței juridice a animalelor salvate, astfel încât acestea să poată fi îngrijite pînă la sfârșitul vieții, de către entități care doresc să le adopte și care le pot oferi toate condițiile necesare.

Citește și:

230 de oi de pe nava răsturnată în Portul Midia au fost aduse la țărm

Imagini șocante. Ce s-a întâmplat cu oile salvate de voluntari de pe vaporul eşuat

Loading...
 
 

Citește și

  • o nava s-a răsturnat în portul Midia

    Un vapor care transporta peste14.000 de oi s-a scufundat, duminică, în portul Midia. Unul dintre marinari a căzut în apă şi a fost nevoie de intervenţia autorităţilor pentru a fi salvat. El şi ceilalţi 21 de colegi ai săi au ajuns în siguranţă pe ţărm. De asemenea, se încearcă salvarea animalelor. Până acum doar câteva oi au fost aduse tefere la mal.

  • Un nou incident în Portul Midia. ANSVSA anunţă că inspectorii instituţiei au reţinut un transport de ovine, după ce s-a constatat că pe nava respectivă, care urma să transporte 16.500 de oi, condiţiile nu erau corespunzătoare: nu toate boxele aveau jgeaguri de adăpare suficiente, iar furajele încărcate erau insuficiente. Animalele vor rămâne cazate în condiţii bune până la remedierea situaţiei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1