Bilanț trist. Câte oi au fost salvate, de fapt, din Portul Midia

Ultima actualizare:

    În adăpost se mai află 180 dintre cele 252 de animale salvate, supravegheate în permanență  de medici veterinariFoto: ansvsa.ro
În adăpost se mai află 180 dintre cele 252 de animale salvate, supravegheate în permanență de medici veterinariFoto: ansvsa.ro

Cu toate eforturile depuse de veterinari și voluntari, doar 252 de oi au fost salvate din vasul morții, eșuat în portul Midia. În total, pe nava Queen Hind s-au aflat 14.400 de animale. Din păcate, 60 dintre oile salvate au murit din cauza fracturilor multiple.

O tragedie pe care autoritățile noastre nu au știut să o gestionaze. Din cele 14.400 de oi aflate pe nava Queen Hind, eșuată pe 26 noiembrie în Postul Midia, au fost salvate foarte puține.

Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, alături de o echipă de medici veterinari, s-a deplasat la adăpostul unde se află oile salvate de pe nava Queen Hind, care a eșuat în portul Midia.

Autoritățile au vrut să se asigure că animalele sunt adăpostite în condiții care să le asigure bunăstarea, au furaje suficiente și că primesc toate tratamentele de care au nevoie pentru stabilizarea stării de sănătate.

În adăpost se află 180 dintre cele 252 de animale salvate, care se află sub restricție sanitară veterinară, sunt în permanență supravegheate de medici veterinari.

60 dintre oile salvate au murit

Din păcate, 60 dintre oile salvate au murit din cauza unor afecțiuni diverse produse de condițiile din nava eșuată, iar pentru 11 s-a impus eutanasierea, datorită unor leziuni incompatibile cu viața (fracturi ale coloanei vertebrale, fracturi multiple ale membrelor, afectări grave ale organelor vitale).

Se fac eforturi pentru urgentarea demersurilor întreprinse de către ANSVSA, atât prin intermediul canalelor diplomatice, cât și a celor instituționale, pentru clarificarea situaței juridice a animalelor salvate, astfel încât acestea să poată fi îngrijite pînă la sfârșitul vieții, de către entități care doresc să le adopte și care le pot oferi toate condițiile necesare.

Citește și:

230 de oi de pe nava răsturnată în Portul Midia au fost aduse la țărm

Imagini șocante. Ce s-a întâmplat cu oile salvate de voluntari de pe vaporul eşuat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net