230 de oi de pe nava răsturnată în Portul Midia au fost aduse la țărm

Ultima actualizare:

    Foarte puţine oi au fost salvate de pe vaporul răsturnatfoto: captura Digi24
Foarte puţine oi au fost salvate de pe vaporul răsturnatfoto: captura Digi24

Cazul oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia ajunge în Parlamentul European. Până acum au fost salvate 230 de mioare, însă salvatorii susţin că pe vasul scufundat duminică în portul Midia ar mai fi câteva zeci de animale în viaţă.

Operaţiunile de salvare continuă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că au mai fost realizate două decupaje în puntea superioară a navei pentru a facilita accesul personalului de intervenţie, apoi a continuat evacuarea oilor. La bordul navei se află medici veterinari care tranchilizează ovinele pentru a putea fi scoase rapid, apoi acestea sunt predate şi transportate cu ambarcaţiuni la mal.

În acest timp, organizația Animals International a fost invitată joi, în Parlamentul European, pentru a-și prezenta opinia pe cazul navei răsturnate în Portul Midia cu 14.600 de oi la bord, potrivit digi24.

Potrivit unui comunicat al ONG-ului, pe lângă cazul navei răsturnate, reprezentanții organizației spun că vor vorbi și despre cazul unui alt vapor care a plecat din Portul Midia încărcat cu 70.000 de oi, în ciuda avertismentului Comisiei Europene.

„Mă aștept la reacții foarte puternice ale europarlamentarilor și la noi ecouri internaționale, dar și la infringement din partea Comisiei Europene. Pe lângă o rușine fără margini, este probabil prețul pe care trebuie să îl plătim pentru că tolerăm acest comerț barbar cu milioane de animale exportate în fiecare an”, a spus Gabriel Păun, directorul pentru Europa a organizației internaționale.

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de marinari.

Citeşte şi: 

Imagini șocante. Ce s-a întâmplat cu oile salvate de voluntari de pe vaporul eşuat

Animăluţe prizoniere în vaporul morţii. Peste 100 de oi au fost salvate până acum

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net