Bărbatul desfigurat de urs, după atacul de la stâna din Harghita, operat timp de 7 ore. Reacția lui Tanczos Barna

atac-urs-suceava.png

Ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort
foto: Antena 3

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Un cioban de 26 de ani a murit, iar un altul de 45 de ani a fost grav rănit, după ce un urs a dat atacul, vineri noapte, la o stână aflată la graniţa judeţelor Suceava şi Harghita. Un al treilea a reușit să sune la 112 și să anunțe grozăvia. Bărbatul desfigurat de mușcătura ursului a fost supus unei operații complicate.

Firul evenimentelor

Vineri dimineaţă, ursul a omorât o vacă şi a dus-o în pădure. Ciobanul, împreună cu un coleg mai tânăr, au anunţat proprietarul, iar acesta i-a rugat să facă o poză să o depună la dosar, ca să-şi recupereze paguba, relatează Antena 3. Oamenii au aşteptat opt ore şi au mers în pădure, dar ursul era încă acolo.

Atunci a avut loc atacul. Unul dintre ciobani a luat-o la fugă în pădure, cu ursul pe urmele lui şi nu s-a mai întors la stână. Pentru că zona este la graniţa dintre Mureş, Harghita şi Suceava, a fost căutat de jandarmi, pădurari, poliţişti şi salvamontişti din cele trei judeţe ajutaţi de camere de termoviziune. Mai mulţi săteni i-au însoţit înarmaţi cu drujbe. Din păcate, sâmbătă-dimineaţă, ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort. "Jandarmii l-au descoperit la aproximativ 300 de metri de locul în care a fost observat ultima oară", a declarar col. Ionel Postelnicu, Jandarmeria Suceava, pentru Observator.

Ciobanul care a supravieţuit atacului a ajuns direct în sala de operaţie. "A fost o operaţie laborioasă. S-a desfăşurat pe parcursul a aproximativ şapte ore, încercându-se reconstrucţia facială", a declarat Ovidiu Popa, de la Spitalul Sf Spiridon Iași, pentru știrile Antena 3.

Tánczos Barna: "Am pregătit cadrul legal pentru intervenţia imediată"

Tánczos Barna a afirmat, referitor la atacul ursului de vineri noapte, la stâna aflată la graniţa judeţelor Suceava şi Harghita, că Ministerul Mediului va continua să facă paşii necesari pentru a rezolva problema urşilor în România. „Am pregătit cadrul legal pentru intervenţia imediată în intravilanul localităţilor şi vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranţa cetăţenilor cât şi protejarea speciei”, a adăugat ministrul Mediului. „Noi victime ale urşilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a judeţelor Suceava şi Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai aşteptăm ca autorităţile abilitate să finalizeze investigaţiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România. În cursul nopţii Jandarmeria, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu Harghita au elaborat documentaţia necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei”, a scris Tánczos Barna, sâmbătă pe pagina de Facebook.

Citește și:

Ciobanul de 26 de ani, care a fugit în pădure după atacul ursului la o stână din Harghita, a fost găsit mort

A fost adoptată OUG prin care se permite împușcarea urșilor. În ce condiții este acceptată o asemenea măsură

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul