Ciobanul de 26 de ani, care a fugit în pădure după atacul ursului la o stână din Harghita, a fost găsit mort

urs.jpg

Urs in iarba
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Bărbatul de 26 de ani dispărut după ce, alături de alte două persoane, a încercat să alunge un urs care a atacat o stână din judeţul Harghita, a fost găsit mort în pădure. El avea numeroase răni grave.

”Din datele primite în Dispeceratul ISU Suceava, în această dimineaţă, în jurul orei 7:40, jandarmii suceveni au găsit trupul tânărului de 26 de ani, care a fost dat dispărut ieri seară. Acesta se afla la o distanţă de aproximativ 300 de metri, faţă de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viaţa”, anunţă autorităţile, citate de News.ro. 

Cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din Harghita

Jandarmii l-au preluat şi au solicitat sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte, înspre judeţul Harghita. ”Ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stăni, amplasată pe raza judeţului Harghita, şi cei trei bărbaţi au încercat să alunge ursul”,  a transmis, vineri seară, ISU Suceava. Sursa citată a precizat că un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni şi fiind transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul atacului. Un alt tânăr de 26 de ani a reuşit să fugă, fiind căutat încă de vineri seară în pădure, de jandarmi montani şi poliţişti. Acesta este cel care a fost găsit decedat. Cel de-al treilea bărbat este cel care a reuşit să sune la 112. Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din judeţul Harghita.

Citește și:

Trei persoane, atacate de urs la o stână din Harghita. O victimă ar fi în stare gravă

A fost adoptată OUG prin care se permite împușcarea urșilor. În ce condiții este acceptată o asemenea măsură

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul