Bărbat din Iași, în comă, după ce a mâncat o conservă de pește. La ce trebuie să fii atent

Ultima actualizare:

    Peștele a fost ținut în condiții necorespunzătoarefoto: pixabay.com
Peștele a fost ținut în condiții necorespunzătoarefoto: pixabay.com

Medicii trag un semnal de alarmă în perioada postului, mai ales cu privire la zilele în care credincioșii au dezlegare la pește. Acesta, dar și alte conserve, preparate necorespunzător sau ținute în condiții improprii, pot fi fatale pentru cei care le consumă.

În urmă cu 48 de ore, la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, a ajuns în stare gravă un bărbat în vârstă de 62 de ani. Conform adevărul.ro, acesta consumase produse din peşte, iar după câteva ore i s-a făcut rău. Este vorba despre o conservă din peşte preparată în casă, care, potrivit specialiştilor, ar fi fost ţinută în condiţii improprii. În prezent, ieşeanul se află în comă la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului.

Caz de botulism după consumul unei conserve de pește

„Avem un caz de botulism după consum de peşte dintr-o conservă. Este vorba despre un pacient din Iaşi, în vârstă de 62 de ani. Este un caz grav, pe Terapie Intensivă. În perioada postului, fiind şi dezlegări la peşte, trebuie să fim foarte atenţi la calitatea cărnii pe care o consumăm”, a declarat pentru Adevărul prof. univ. dr. Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Ce bacterie provoacă botulismul

Specialiştii trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care se consumă conservele şi preparatele din peşte.   „Peştele marinat, insuficient preparat termic, poate transmite această boală. Uneori poate repezenta şi complicaţii ,ajungându-se la fenomene neurologice, chiar la insuficienţă respiratorie", spune directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Botulismul este o boală rară, gravă, care este cauzată de o toxină produsă de o bacterie numită Clostridium botulinum, foarte periculoasă. Sunt trei tipuri de botulism, cel transmis prin alimente, aşa cum este cazul bărbatului din Iaşi, cel transmis prin răni şi botulismul infantil. Alimentele care pot duce la astfel de infecţii sunt de obicei cele conservate.

Citește și:

Fetiță de 7 ani, suspectă de botulism de la o conservă de pește

Fetiță de 3 ani din Iași, ucisă de o infecție cu E.coli. Tot ce trebuie să stiți despre această boală a mânilor murdare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net