Bacalaureat 2020. Cum îți afli nota după codul unic. Ce înseamnă rezultate anonimizate

elevi-bacalaureat-2020.jpg

Elevi care intră în sala de examen la Bacalaureat 2020
Anul acesta s-a introdus, în premieră în istoria examenelor din România, metoda anonimizării rezultatelor. Notele se află cu ajutorul unui cod unic
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bacalaureat 2020 continuă cu emoțiile din ziua afisării rezultatelor, însă anul acesta candidații ăși află notele după un cod unic, pe care l-au primit înainte de susținerea probelor. Iată cum poți afla nota după codul unic și ce înseamnă rezultate anonimizate!

Bacalaureat 2020. Ce înseamnă rezultate anonimizate

Anonimizarea rezultatelor la Bacalaureat 2020, dar și la examenul de Evaluare Națională, reprezintă o premieră în România. Metoda a fost introdusă în urma unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Aceasta metodă presupune ca fiecare elev să-și afle propriile note și propria sa medie și să nu cunoască rezultatele altor colegi. Totul este anonim,iar metoda se bazează pe un cod unic pe care absolvenții l-au primit înainte de începerea examenelor.

Bacalaureat 2020. Cum îți afli nota după codul unic

Fiecare elev a primit, înainte de începerea probelor la Bacalaureat 2020 un cod unic. Odată cu afișarea rezultatelor pe siteul edu.ro și la avizierul școlilor, elevii vor trebui să-și caute codul pe liste. În dreptul codului primit, ei își vor afla notele și media. Practic, candidații nu-și vor mai căuta numele și prenumele, ci codul primit. Dacă îl pierd între timp, elevii îl pot recupera de la secretariatul școlii unde au dat BAC-ul. Contestațiile la Bacalaureat 2020 se depun imediat după aflarea rezultatelor, iar termenul limită este miercuri, ora 12.00. 

Loading...
 
 
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 485551648


Varnish cache server

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1