Bacalaureat 2020. Azi, elevii susțin proba scrisă la limba și literatura română. Examenul a început la ora 9.00

Ultima actualizare:

    Bacalaureatul 2020 a început cu proba de limbă și literatură română
Bacalaureatul 2020 a început cu proba de limbă și literatură română

Bacalaureat 2020. Astăzi, elevii susțin proba scrisă la limba și literatura română. Examenul a început la ora 09.00, iar candidații au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele. Baremul de corectare va fi publicat în jurul ore 15.00.

Candidații sunt repartizați în săli, în ordine alfabetică, câte unul în bancă. Elevii au intrat în clase până la ora 8:30, iar la intrare le-a fost măsurată temperatura, care nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius.

Examenele de la Bacalaureat 2020 vor continua cu proba la limba maternă și proba obligatorie a profilului, iar primele rezultate vor fi afişate pe 30 iunie. Va fi organizată o sesiune specială, în 6 iulie, pentru elevii aflaţi în izolare sau confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Peste 155.000 de candidați înscriși în această sesiune

Peste 155.000 de candidați s-au înscris la prima sesiune de BAC 2020, cea care a început azi, la ora 09.00. Dintre aceștia, aproximativ 123.800 sunt candidați din promoția curentă și 31.800 sunt candidați din promoțiile anterioare. Numărul înscrișilor este cu aproximativ 20.000 de mai mare decât anul trecut. În Capitală, vor susține probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00).

Pentru rezolvarea subiectelor de Bacalaureat 2020, atât la proba scrisă la limba și literatura română, cât și la celelalte examene elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Hârtia folosită este doar cea distribuită în sală,potrivit edupedu.ro.

Citește și: 

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2020. Uite ce au avut de rezolvat elevii!

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net