BAC 2020. Un elev din Bistrița Năsăud a avut febră și nu a dat examenul

Ultima actualizare:

    Marți, elevii vor susține proba de Limbă li Literatură maternă la examenul de Bacalaureat 2020Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Marți, elevii vor susține proba de Limbă li Literatură maternă la examenul de Bacalaureat 2020Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prima probă a examenului de BAC 2020 – cea de Limbă și Literatură Română - s-a încheiat. Un singur elev a avut febră și nu a fost primit în sală. Absolventul este din județul Bistrița Năsăud și va susține proba într-o sesiune specială.

Un număr de 134.831 de candidaţi au fost prezenţi, luni, la prima probă a examenului de Bacalaureat, iar peste 3.600 au absentat. Un absolvent, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a avut temperatura peste 37,3 şi va susţine examenul în etapa specială. Totodată, 85 de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

BAC 2020. Elevul a avut febră peste 37,3 grade

„Astăzi, 22 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat: Limba şi literatura română. Au fost prezenţi 134.831 de candidaţi, în timp ce 3.643 de candidaţi au absentat. Un singur candidat a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Acesta va susţine examenul în etapa specială, ce se va desfăşura în data de 6 iulie. 46 de candidaţi s-au aflat în izolare, iar alţi 5 în carantină/spitalizaţi", a transmis, printr-un comunicat de presă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC). Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 85 de candidaţi, iar aceştia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. 

Subiectele şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Calendarul probelor

Următoarele probe se vor desfăşura conform următorului calendar:

  • marţi - Limba şi literatura maternă;
  • miercuri - proba obligatorie a profilului;
  • joi - proba la alegere a profilului şi a specializării.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Bac 2020. Afișarea rezultatelor finale, 5 iulie

Primele rezultate vor fi afişate în 30 iunie, până la ora 12.00. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00, şi 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunţate în 5 iulie.

Citește și: 

Bacalaureat 2020. Azi, elevii susțin proba scrisă la limba și literatura română. Examenul a început la ora 9.00

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net