Azi se decide dacă Sibiul intră sau nu în carantină

Ultima actualizare:
Subprefectul Rares Macrea îi ține locul prefectului deoarece acesta este bolnav de Covid-19
Subprefectul Rares Macrea îi ține locul prefectului deoarece acesta este bolnav de Covid-19

Azi se decide dacă Sibiul intră sau nu în carantină, iar hotărârea va fi luată de Raed Arafat care a ajuns în oraș și va participa la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În urma discuțiilor Raed Arafat va decide dacă Sibiu, Tălmaciu, Șelimbăr și Cisnădie se vor închide pentru 14 zile ca urmare a creșterii numărului de infectări cu coronavirus.

Județul Sibiu a depășit incidența de infectare 7 la mia de locuitori, conform situației cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, joi, o rată de 7,4 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de peste 11 la mie, potrivit oradesibiu.ro. În funcție de toate aceste date și de propunerile făcute de DSP către Institutul Național de Sănătate Publică, Raed Arafat va hotărî dacă în cele patru localități se impune sau nu carantinarea. El este însoțit la Sibiu de vicepremierul Raluca Turcan.


    Subprefectul Rares Macrea îi ține locul prefectului deoarece acesta este bolnav de Covid-19Sursa foto: Facebook
Subprefectul Rares Macrea îi ține locul prefectului deoarece acesta este bolnav de Covid-19Sursa foto: Facebook

Sibiul ar putea intra în carantină. Subprefectul a fost demis ieri

Guvernul a decis, în ședința de joi seara, încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către Rareș Macrea. Decizia a venit cu mai puțin de 24 de ore înainte ca șeful DSU, Raed Arafat, să meargă la Sibiu pentru a hotărî dacă se impune sau nu carantina pentru municipiul Sibiu, pentru orașele Cisnădie și Tălmaciu și pentru satul Șelimbăr.

Rareș Macrea a fost numit temporar prefect când Guvernul Orban a eliberat-o din funcție pe Maria Minea, numită de Guvernul Dăncilă. După numirea lui Mircea Crețu tot pe un mandat temporar în funcția de prefect, Rareș Macrea a devenit subprefect. În ultima perioadă, când prefectul Mircea Crețu a intrat în concediu medical, fiind infectat cu SARS-CoV-2, Rareș Macrea a condus ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE ȘI: Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin de acolo intră în carantină

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net