Azi se decide dacă Sibiul intră sau nu în carantină

raed-arafat.jpg

Raed Arafat în conferință de presă la sediul Guvernului
Raed Arafat decide azi dacă Sibiul intră în carantină
Citeste tot despre: 

Azi se decide dacă Sibiul intră sau nu în carantină, iar hotărârea va fi luată de Raed Arafat care a ajuns în oraș și va participa la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În urma discuțiilor Raed Arafat va decide dacă Sibiu, Tălmaciu, Șelimbăr și Cisnădie se vor închide pentru 14 zile ca urmare a creșterii numărului de infectări cu coronavirus.

Județul Sibiu a depășit incidența de infectare 7 la mia de locuitori, conform situației cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, joi, o rată de 7,4 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de peste 11 la mie, potrivit oradesibiu.ro. În funcție de toate aceste date și de propunerile făcute de DSP către Institutul Național de Sănătate Publică, Raed Arafat va hotărî dacă în cele patru localități se impune sau nu carantinarea. El este însoțit la Sibiu de vicepremierul Raluca Turcan.

rares-macrea.jpg

Rares Macrea fost subprefect de Sibiu
Subprefectul Rares Macrea îi ține locul prefectului deoarece acesta este bolnav de Covid-19
Sursa foto: Facebook

Sibiul ar putea intra în carantină. Subprefectul a fost demis ieri

Guvernul a decis, în ședința de joi seara, încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către Rareș Macrea. Decizia a venit cu mai puțin de 24 de ore înainte ca șeful DSU, Raed Arafat, să meargă la Sibiu pentru a hotărî dacă se impune sau nu carantina pentru municipiul Sibiu, pentru orașele Cisnădie și Tălmaciu și pentru satul Șelimbăr.

Rareș Macrea a fost numit temporar prefect când Guvernul Orban a eliberat-o din funcție pe Maria Minea, numită de Guvernul Dăncilă. După numirea lui Mircea Crețu tot pe un mandat temporar în funcția de prefect, Rareș Macrea a devenit subprefect. În ultima perioadă, când prefectul Mircea Crețu a intrat în concediu medical, fiind infectat cu SARS-CoV-2, Rareș Macrea a condus ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE ȘI: Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin de acolo intră în carantină

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1