Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin de acolo intră în carantină

coronavirus_1.jpg

foto: Shutterstock

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină. Lista întră în vigoare de la data de 13.11.2020.

„Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2. Excepțiile de la măsura carantinei prevăzute în Hotărârea CNSU nr. 36, cu modificările și completările ulterioare, nu se aplică persoanelor care sosesc din Danemarca”, se arată în Hotărârea CNSU nr. 54. Lista intră în vigoare de pe 13 noiembrie și de subliniat este că au fost scoase Marea Britanie, Malta și Argentina. În schimb, Danemarca a fost inclusă pe lista țărilor pentru care se impune carantina la revenirea în România, după ce s-a descoperit o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat:

Andorra, Polinezia Franceză, Cehia, Luxemburg, Belgia, Elveția, Liechtenstein, Slovenia, Armenia, Franța, Muntenegru, Austria, Polonia, Georgia, Croația, Olanda, Italia, Bosnia și Herțegovina, San Marino, Macedonia de Nord, Guam, Spania, Portugalia, Slovacia, Iordania, Ungaria, Monaco, Bulgaria și Lituania, Danemarca.

Anexa 2 

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 54 din 12.11.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

anexa.jpg

Anexa 2
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1