Avertizare meteo. Se întorc vijeliile: este ”cod galben” de ploi torenţiale în aproape toată țara

prognoze_meteo_vremea_in_romania.jpg

Ne așteaptă ploi torențiale și vijelii în aproape toată țara

Ce vară ciudată! Astăzi este o zi caniculară, dar după prânz se întorc vijeliile. Meteorologii ANM au amis avertizări de vreme severă.

Meterologii au emis o atenţionare ”cod galben” de ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi chiar grindină, care vizează cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei şi zonele montane. Avertizarea va fi în vigoare astăzi, 22 iulie, între orele 13.00 şi 18.00 în aceste regiuni.

Este ”cod galben” de ploi torenţiale

După ora 18.00, vijeliile se vor ”muta” în 10 judeţe din sudul ţării şi în Bucureşti. Avertizarea meteo este valabilă astăzi și mâine, între orele 18.00 și 6.00.

Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Meteorologii spun că perioade cu instabilitate atmosferică vor mai fi până miercuri dimineaţă, îndeosebi la munte, precum şi în regiunile sudice şi sud-estice.

În funcție de evoluția fenomenelor meteo, meteorologii ANM vor actualiza prognoza.

Citește și

Vremea până pe 1 august. Când se încălzește

VIDEO Mihai Bobonete, teroare în Grecia din cauza tornadei care a ucis 7 oameni: «Am fost la un pas să o mierlim»

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1