Vremea până pe 1 august. Când se încălzește

Ultima actualizare:

    Avem vești bune de la meteorologii ANM: în weekendul următor vor fi din nou temperaturi de peste 30 de gradeFOTO: Click!
Avem vești bune de la meteorologii ANM: în weekendul următor vor fi din nou temperaturi de peste 30 de gradeFOTO: Click!

Vreme neobișnuită pentru luna iulie. Au fost ploi torențiale, inundații în Moldova, nori negri cum nu am mai văzut în țara noastră. Avem vești bune de la meteorologii ANM: în weekendul următor vor fi din nou temperaturi de peste 30 de grade. Vremea până pe 1 august. Când se încălzește.

Este mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă, iar meteorologii ANM nu mai prididesc să emită avertizări de ploi în averse. Astăzi, 15 iulie, este ”cod portocaliu” pentru județele Constanța și Buzău și ”cod galben” în județele Teleorman, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Galați, Tulcea.

Meteorologii ANM au emis o prognoză valabilă până la 1 august, pe regiuni.

Vremea până pe 1 august, în Banat și Crișana

Se va încălzi treptat, de la 24 de grade, în weekend vor ajunge la 33 de grade. Vremea se va menține călduroasă, cu maxime între 30 și 32 de grade la orele prânzului. Vor fi condiții de instabilitate atmosferică după data de 24 iulie.

Vremea până pe 1 august, în Transilvania

Temperaturile vor urca de la o zi, la alta, de la 20 de grade, la 30 de grade. Între 23 și 28 iulie, vor fi condiții de averse, după-amiaza.

Vremea până pe 1 august, în Maramureș

Se încălzește, de la 22 de grade, la 31 de grade în weekend. Până pe 28 iulie, nu vor fi schimbări majore. Vor fi condiții de averse pe 15 și 16 iulie, apoi în perioada 22 – 28 iulie.

Vremea până pe 1 august, în Moldova

Zilele acestea vor fi mai răcoroase, cu 21 – 28 de grade. Se va încălzi treptat, astfel încât în weekend sunt prognozate 29 – 30 de grade. Probabilitatea producerii unor fenomene meteo va fi scăzută, cu excepția intervalelor 15 – 17 iulie și 24 – 28 iulie.

Vremea până pe 1 august, în Dobrogea

De la 24 de grade, temperaturile vor urca la 30 – 31 de grade după 21 iulie. Vor fi condiții reduse pentru averse, cele mai expuse zile vor fi 15 – 17 iulie și 24 – 28 iulie.

Vremea până pe 1 august, în Muntenia și Oltenia

Se încălzește de la o zi, la alta, de la 24 de grade, la 33 de grade în weekend. Vor fi condiții de averse în zilele de 15 – 16 iulie, apoi între 24 și 28 iulie.

Vremea până pe 1 august, la munte

Se va încălzi treptat, de la 14 grade, la 20 de grade în weekend, iar minimele vor urca de la 6, la 12 grade. Vor fi fenomene meteo aproape în fiecare după-amiază.

Citește și

Când se emite ”cod roșu” de vreme rea. Totul despre codurile meteo

Ce boli se pot agrava vara

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net