Avertismentul unui medic ATI: «Speraţi în anticorpii monoclonali, dar sunt tot mecanism ARN, ca vaccinul»

terapie-intensiva.jpg

bolnavi de covid la terapie intensiva
În acest moment, la ATI ajung din ce în ce mai mulți pacienți tineri
foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Dr. Elena Copaciu, medic primar de ATI la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, vorbește, într-o postare pe Facebook, despre scăderea alarmantă a vârstei celor care ajung în această perioadă în stare gravă la spital cu Covid. Nevaccinați, pacienții își pun toate speranțele în anticorpii monoclonali cu care s-a tratat Donald Trump, ignorând faptul că aceștia sunt tot mecanism ARN, la fel ca vaccinul pe care nu vor să-l facă.

Dr. Elena Copaciu afirmă că, în aceste zile, "se stinge o întreagă generaţie de bunici". "Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficienţă respiratorie e cumplită", arată medicul.

"Numai dacă aţi şti! ...în zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici! Ei mai întâi! Singuri în pustiul reanimărilor Covid, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficienţă respiratorie e cumplită! Într-o ţară care nu are legislaţie «end of life care»! Pentru că nu avem politicieni capabili să îşi asume moartea în demnitate a seniorilor noştri! Moartea e subiect tabu în România, deşi ne pândeşte zilnic pe undeva!", a arătat dr. Elena Copaciu, într-o postare pe Facebook, miercuri seară.

Bolnavii își administrează singuri ivermectină până la toxicitate hepatică

Specialistul a atras atenția că vârsta celor cu forme grave a scăzut "vertiginos".

"Pacienţii devin agresivi dacă îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinaţi, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete! La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinaţi! Regula e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat (dacă o fi bun de ceva), aparţinători care aleargă disperaţi după favipiravir (prea puţine evidenţe şi prea mare risc teratogen), remdesivir (evidenţe discutabile) sau, iar, tocilizumab (multe reacții adverse şi beneficii incerte), etc.

Şi tot nu întelegem că cel mai sigur tratament este prevenția? Adică vaccinul? Speraţi în anticorpii monoclonali - nu sunt panaceu şi sunt tot mecanism ARN! Nevaccinaţilor privilegiaţi trataţi precum Donald Trump, nu vă temeţi de acest mecanism ARN, ci doar de cel inclus in vaccinuri?", a adăugat medicul.

Elena Copaciu a menţionat că este o "veste extraordinară" că va exista şi un antiviral specific, Molnupiravir, "dar să vedem analiza organismelor FDA şi EMA şi să nu uităm că tratamentul cel mai sigur e prevenţia".

Citește și:

Avertismentul unui medic: «Nu vă mai tratați singuri de Covid!» Combinația mortală pe care o iau mii de români

Cum funcționează tratamentul pentru Covid-19. Ce greșeli fac pacienții care se tratează acasă

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5