Avertisment: ”Interzicerea cumulului pensie-salariu va lăsa țara fără medici și profesori”

Ultima actualizare:

    Mulți medici au decis să-și continue activitatea și după pensionare
Mulți medici au decis să-și continue activitatea și după pensionare

Marius Budăi, fostul minstru al Muncii, nu este de acord cu decizia actualului demnitar să interzică cumulul pensie-salariu. Acesta spune că măsura va lăsa țara fără medici și profesori, pentru că în aceste domenii lucrează mulți profesioniști pensionari.

”Doamna Turcan, nu lăsați țara fără medici și profesori, prin instituirea unei interdicții a cumulului pensie-salariu! Este și ilegal și imoral!”, atrage atenția Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, în Guvenul PSD. Acesta arată faptul că pensia nu e un „al doilea venit”, ci reprezintă contribuția din muncă, până la vârsta de 65 de ani, pe care statul este obligat să o restituie.

Marius Budăi: ”Sunt de acord cu obligația pentru cei care s-au pensionat la 40 de ani”

”Sunt de acord ca obligația de a opta între pensie și salariu să fie pentru cei cu pensie specială care s-au pensionat la 40 de ani. Adică cei de genul doamnei secretar de stat USR-PLUS de la Ministerul de Interne, care la 42 de ani are o pensie specială de 13.000 de lei! Pe aceștia să-i obligați să aleagă ori salariul, ori pensia specială! Dar nu aveți dreptul să-i cereți unui profesor sau unui medic să renunțe la pensia pentru care a contribuit până la vârsta de 65 de ani. Iar, înainte de a-i trimite acasă pe bugetarii care au împlinit 65 de ani, poate vă uitați puțin la vârsta medie a dascălilor și medicilor din mediul rural! Dacă ei pleacă, pe cine puneți în locul lor?”, și-a continuat Marius Budăi mesajul pe pagina sa de Facebook.


    Marius Budăi a fost ministrul Muncii
Marius Budăi a fost ministrul Muncii

Fostul ministru atrage atenția că singurele situații în care legea interzice cumulul pensiei cu salariul sunt în cazul pensiei de invaliditate și a celei anticipate.

Premiul Florin Cîțu: ”Sunt mulți profesori și medici tineri care vor să lucreze”

Premierul Florin Cîțu i-a răspuns acestuia și a precizat faptul că sunt mulți profesori și medici tineri care vor să lucreze.

”Asta cu criza într-un domeniu, că păstrăm oameni la pensie este puțin exagerată. Nu cred că există vreun domeniu unde să existe criză pentru că avem care fac un cumul al pensiei cu salariul. Așa niciodată nu o să mai faci reformă”, a spus primul-ministru.


    Ministrul Muncii, Raluca Turcan, nu renunță la proiectul care interzice cumulul pensie-salariu
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, nu renunță la proiectul care interzice cumulul pensie-salariu

Pe 5 martie, ministrul Muncii, Rauca Turcan, a reinterat decizia de a interzice ca un angajat de la stat să primească și pensie, și leafă, dar anunțat că oricine va putea lucra până la 70 de ani.

Raluca Turcan vrea ca românii să poată munci până la 70 de ani

„Proiectul în sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de bază. Cel mai important principiu este că un angajat în sistemul public sau un angajat în general va avea o oportunitate creată prin această lege de a opta, dacă vrea, să muncească până la 70 de ani. Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi, însă creăm această oportunitate de a lucra, printr-o simplă hârtie înregistrată, ca o opţiune exprimată în scris, până la 70 de ani. De asemenea, tot ca o oportunitate, cei care sunt astăzi în pensie şi vor să se reangajeze după vârsta de pensionare să poată să o facă, fără nici o problemă sau, dacă optează să se reangajeze, dar peste un an constată că nu îi mai place, nu vrea, nu poate, să poată să se pensioneze din nou. În materie de relaţie pensionar - sistem de ocupare vrem să existe această flexibilitate şi deschidere, până la urmă. Dacă îţi place şi vrei să munceşti, să poţi să o faci, iar statul să nu intervină, să nu te blocheze. Al treilea principiu este cel al cumulului pensie cu salariul la stat prin care cei care optează să lucreze la stat să nu poată să aibă şi pensie de la stat, dar, atenţie, se referă doar la sistemul public”, a explicat Turcan.

Proiectul interzicerii cumulului pensie-salariu va fi depus în dezbatere publică azi sau mâine. 

Citește și: 

Uite când poți să cumulezi pensia cu salariul!

Lovitură grea pentru pensionari. Pensia nu se va mai cumula cu salariul. Există însă o excepție

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net