Autostrada Sebeș-Turda a fost abandonată. Muncitorii nu au materiale și nu și-au primit salariile

autostrada-sebes-turda-lucrari-abandonate.jpg

Lotul 2 din Autostrada Sebeș Turda ar fi trebuit să fie gata până la finele anului
Lotul 2 din Autostrada Sebeș Turda ar fi trebuit să fie gata până la finele anului

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Autostrăzile se construiesc în România în ritm de melc. Chiar dacă autoritățile plătesc la timp lucrările, treburile tot se împotmolesc. De data aceasta, vorbim despre șantierul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, care a fost abandonat. Muncitorii nu au materiale și nu și-au primit salariile.

Lucrările la Lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda au început în 2014. Deși măsoară doar 24,25 km, acestea nu s-au finalizat nici până acum.

Potrivit Companiei Naționale pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR), în luna octombrie, stadiul fizic al construcţiei era de 60,2%, iar fostul ministru al Transporturilor  Răzvan Cuc promitea că bucata va fi dată în circulație anul acesta. Din păcate, nu se va întâmpla minunea.

În urmă cu două zile, muncitorii au intrat în grevă și au abandonat lucrarea, pe motiv că nu mai au materiale și nici nu și-au primit salariile.

CNAIR: ”Noi suntem cu plățile la zi pentru Autostrada Sebeș-Turda

”Grecii de la Aktor au câștigat licitația. Noi suntem cu plățile la zi către ei, însă nu și-au achitat datoriile către prestatorii cu care au încheiat contract”, au explicat pentru Click! surse din cadrul CNAIR.

Ca să fie evitate asemenea situații, parlamentarii au schimbat, de curând, legislația. Astfel că autoritățile nu vor mai fi obligate să facă plata contractorului, pe baza facturii, ci direct către firmele subcontractoare sau prestatore de servicii.  

Pe lângă problemele cu banii, muncitorii de pe Lotul 2 din Autostrada Sebeș-Turda, se confruntă și cu  infiltraţiile. Traseul traversează o zonă mlăştinoasă, iar asta înseamnă lucrări suplimentare.

Autostrada A10 va conecta autostrăzile A1 (Bucureşti-Piteşti-Sibiu-Deva-Timişoara-Arad-Nădlac) şi A3 (Bucureşti-Ploieşti-Câmpia Turzii-Gilău-Borş), legând oraşele Sebeş, Alba Iulia, Teiuş, Aiud şi Turda. Investiţia este de 420 milioane de euro, din care 85% provin din fonduri europene.

 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/spaniolii-au-construit-autostrada-bataie-de-joc

https://www.click.ro/news/national/scandal-pe-bani-nu-se-mai-lucreaza-la-autostrada-sebes-turda-ce-spune-cnair

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5