Pacienți cu Covid-19 refuză să primească oxigen la Suceava. „Mulți susțin că știu ei mai bine”

suceava-ambulanta_0.jpg

ambulanta la spitalul judetean suceava
Mai mulți pacienți cu Covid-19 au murit la Suceava pentru că au refuzat tratamentul
foto: arhiva Click!

Mai mulți pacienți cu Covid-19 au ajuns în stare gravă spitalul din Suceava, dar refuză să li se administreze oxigen, potrivit managerului Spitalului Județean Suceava, Alexandru Calancea, potrivit Obiectiv de Suceava. Oamenii nu cred în existența noului coronavirus și refuză tratamentul susținând că ”au citit ei și știu mai bine”.

„Vin mulți pacienți care susțin că ei nu cred în existența acestui virus. Nu vor să țină masca cu oxigen. Trebuie să ducem o adevărată luptă de convingere. Mulți susțin că au citit ei și știu mai bine. Nu avem ce face. Ăștia suntem, fiecare cu temperamentul și caracterul său. Noi sperăm să facem față acestui val doi, care este mult mai agresiv decât primul”, a declarat pentru Obiectiv de Suceava medicul cardiolog Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Citește și:

Primul cadru medical ucis de noul coronavirus. Un ambulanțier din Suceava a murit acasă

Pacienții critici așteaptă și 8 ore eliberarea unui pat la Terapie Intensivă în Suceava

În această perioadă, se găsește cu greu un loc la Terapie Intensivă Covid, în Suceava, iar pacienții care ajung în stare gravă așteaptă ore în șir să se elibereze un pat, lucru care se întâmplă, de regulă, după ce moare cineva.

Astfel, un bărbat de 54 de ani, din Vatra Dornei, a așteptat timp de 8 ore să fie internat la Terapie Intensivă, timp în care a primit oxigen la Urgențe.

„Au încercat colegii mei la toate spitalele limitrofe. Și la Bârlad au sunat, dar peste tot au primit același răspuns: «Nu avem niciun loc». Lumea nu înțelege că situația este foarte gravă. Mâine avem o ședință și sperăm că și celelalte spitale din județ vor începe să preia cazuri Covid-19”, a mai declarat medicul Alexandru Calancea.

Miercuri dimineață era un singur loc liber la secția de Terapie Intensivă Covid de la Spitalul Suceava.

Loading...
 
 

Citește și