Atenție! Cine nu se va putea vaccina anti-Covid-19

Ultima actualizare:

    Pentru mai multe categorii de persoane nu este indicată vaccinarea anti-Covid-19
Pentru mai multe categorii de persoane nu este indicată vaccinarea anti-Covid-19

Vaccinul anti-Covid-19 nu este pentru toată lumea. Există categorii care nu se pot imuniza chiar dacă și-ar dori. Iată despre cine este vorba!

În ianuarie 2021, ar trebui să sosească în România primele 1,3 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19, din cele 10 milioane cumpărate de autorități.

Se vor injecta în doză dublă și vor ajunge pentru primele aproximativ 600.000 de persoane aflate în prima etapă de vaccinare.

În jur de 600.000 de români se vor vaccina anti-Covid-19 la începutul campanei 

Este vorba despre cadrele medicale expuse, dar și de angajații din centrele sociale. În a doua etapă, vor urma salariații care lucrează în domenii cheie, de care depide, practic, buna desfășurare a vieții noastre de zi cu zi, categoriile vulnerabile și abia în a treia etapă, probabil la primăvară, se va trece la imunizarea generală a populației.

Dar nu oricine poate primi serul împotriva coronavirus. Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid-19, cei care au virusul activ și femeile însărcinate nu se pot vaccina.

Există precauții și pentru cele care au născut, pentru persoanele bolnave de cancer sau cele care suferă de boli autoimune. De asemenea, pentru cele care au fost infectate cu coronavirus și au căpătat anticorpi nu ar mai fi necesară injectarea. ”Aşteptăm să vedem recomandările clare ale Agenţiei Europene a Medicamentului”, a explicat medicul militar Valeriu  Gheorghiță.

Cei care au avut Covid-19 au imunitate la virus

El a mai precizat că ,deocamdată, există date certe legate de testarea vaccinului.

Acesta a arătat că după patru luni de la administrarea primei doze nivelul anticorpilor este foarte stabil și că putem vorbi despre o imunitate durabilă oferită de vaccin.

Cei care au trecut prin boală și au făcut o formă medie sau gravă ar fi imuni la Covid-19 aproximativ 90 de zile.

Citește și: 

https://www.click.ro/node/3788213

https://www.click.ro/news/national/ce-etapa-se-vor-vaccina-anti-covid-19-presedintele-statului-si-premierul-explicatiile

https://www.click.ro/news/national/1093-de-centre-pentru-vaccinarea-anti-covid-19-cum-vor-fi-impartite-intre-medici-si

image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net