În ce etapă se vor vaccina anti Covid-19 președintele statului și premierul. Explicațiile medicului Valeriu Gheorghiță

Ultima actualizare:

    Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban nu se vor afla printre primii vaccinați anti Covid-19
Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban nu se vor afla printre primii vaccinați anti Covid-19

O lume întreagă vorbește despre vaccinul anti Covid-19 care mai are puțin și iese pe piață. Toate statele se pregătesc să-l primescă în mai multe tranșe. Vor fi trei etape pentru imunizarea împotriva coronavirus. Iată în care dintre ele vor fi vaccinați președintele statului și premierul!

La începutul anului 2021, vor beneficia de ser primii români! Printre ei nu se vor afla conducătorii țării, așa cum ne-am fi așteptat, ci personalul din sistemul medical public și privat și din centre rezidențiale și medico-sociale.

Medicul Valeriu Gheorghiță (38 de ani), cel care va coordona campania de vaccinare împotriva Covid-19 în România, a explicat faptul că președitele țării, Klaus Iohannis, dar și premierul vor aștepta etapa a doua, când vor fi imunizați funcționarii publici, cei care fac parte din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

După care va urma populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției.

”Nu, președintele și premierul nu vor fi vaccinați în prima etapă”, a răspuns acesta într-o intervenție în cadrul Observatorului prezentat de Alessandra Stoicescu.

Medicul Valeriu Gheorghiță va coordona campania de vaccinare anti Covid-19
Medicul Valeriu Gheorghiță va coordona campania de vaccinare anti Covid-19

Întrebat dacă se va vaccina în public, șeful statului a răspuns afirmativ.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nici o problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus acesta. 

Locurile unde populația va fi vaccinată anti Covid-19

În prima tranșă, România va primi zece milioane de doze, care vor fi administrate populației la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.

Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, Ministerul Apărării fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor șase depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile.

Klaus Iohannis: ”Nu există încă nici un vaccin agreat de UE”

„Nu există încă nici un vaccin agreat la nivel european și, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condițiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au șanse să producă un astfel de vaccin, în funcție de numărul de doze disponibile ele vor ajunge și la noi. Împărțirea întregului număr de doze care se livrează la un moment dat se face proporțional cu populația din fiecare țară și atunci în măsura, în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea și așa mai departe, prima tranșă, a doua tranșă, a treia tranșă, UE se va îngriji ca împărțirea să fie echitabilă. Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii”, a punctat Klaus Iohannis.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/vaccinul-anticovid-19-rezista-doar-17-zile-si-trebuie-tinut-la-minus-80-de-grade

https://www.click.ro/news/national/vaccinul-anti-covid-19-ce-stim-pana-acum-despre-distribuirea-lui-si-imunizarea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net