Asistenta medicală din Botoșani nu a murit de COVID-19. Decesul, reevaluat

asistenta-lenuta-buta.jpeg

Lenuța Buta avea doar 45 de ani
foto: arhivă personală

Decesul Lenuței Buta, asistenta din Botoșani, care a murit sâmbătă, 23 mai, a fost scos luni de Institutul Național de Sănătate Publică de pe lista victimelor provocate de COVID-19. A avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2, iar adevărata cauză a morții nu a fost comunicată până acum.

”INSP a revenit şi a înlocuit decesul 1178, deoarece cazul alocat a fost declarat vindecat cu 2 teste negative - al doilea test negativ a fost descoperit astăzi de către DSP Botoşani”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Ulterior, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au explicat că, potrivit INSP, ”cazul de la 1178 era cazul asistenţei medicale, care nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”.
Conform anunţului făcut duminică, decesul 1178 era al unei femei de 45 de ani, din Botoşani, cu diagnostic de COVID-19 confirmat în 23.04, decesul survenind în 23.05. Femeia nu avea alte boli asociate. Era vorba despre asistenta Lenuța Buta, lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani și care s-a infectat în urmă cu câteva săptâmâni. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, asistenta a fost transferată la Iaşi şi internată la secţia Reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase, unde, în pofida eforturilor medicilor, a decedat. 

"A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, citată de monitorulbt.ro.

Citește și:

Lecțiile de omenie ale chirurgului Cătălin Bărbulescu, ucis de Covid. "Și-a scos costumul şi a preferat să salveze pacientul"

Cine sunt cei trei medici din linia întâi, uciși de coronavirus

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1